Dagens lunsj – focaccia-rundstykker med dillstuede poteter og røkt laks

Foccacia-rundstykker med dillstuede poteter og røkt laks er en fantastisk god lunsjrett, uansett om du spiser det i pakke eller på fat.

Focaccia-rundstykker Ingredienser: Fordeig (dagen før); 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 2 g Gjær (fersk – på størrelse med en ert) Dagen du skal bake: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (nøytral) 15 g Salt (2 ts) 5 ½ dl Vann (romtemperert) 20 g Gjær 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 – 6 30 min. Enkel

Ingredienser:

Røkt laks i skiver
Focaccia- rundstykker eller andre rundstykker (oppskrift nedenfor)
Dillstuede – poteter (oppskrift nedenfor)
Tomat, agurk eller annet tilbehør

Dillstuede poteter:

Røkt laks med dillstuede poteter Ingredienser 10 Poteter 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper 3 ss Dill (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

10 Poteter
2 ss Hvetemel
4 dl Melk
½ ts Salt
½ ts Pepper
3 ss Dill (hakket)

Focaccia- rundstykker:

Focaccia-rundstykker  Ingredienser:  Fordeig (dagen før); 135 g	Hvetemel 1 ½ dl 	Vann (kaldt) 2 g	Gjær (fersk – på størrelse med en ert)  Dagen du skal bake: 1 kg	Hvetemel 2 ss	Olje (nøytral) 15 g	Salt (2 ts) 5 ½ dl	Vann (romtemperert) 20 g 	Gjær  1 ts	Sukker 2 ss	Olivenolje  https://heidisboble.no/ @heidisboble

Fordeig (dagen før);

135 gHvetemel
1 ½ dlVann (kaldt)
2 gGjær (fersk – på størrelse med en ert)

Dagen du skal bake:

1 kgHvetemel
2 ssOlje (nøytral)
15 gSalt (2 ts)
5 ½ dlVann (romtemperert)
20 gGjær
1 tsSukker
2 ssOlivenolje

Tips! En pakke fersk gjær veier 50 g. Derfor bruker jeg å dele en pakke i to. Ta tilsvarende en ert til fordeigen, og bruker resten av halvparten neste dag. Det blir litt for mye gjær, så av og til kaster jeg gjær tilsvarende en ert før jeg bruker den.

Focaccia-rundstykker Ingredienser: Fordeig (dagen før); 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 2 g Gjær (fersk – på størrelse med en ert) Dagen du skal bake: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (nøytral) 15 g Salt (2 ts) 5 ½ dl Vann (romtemperert) 20 g Gjær 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

Dillstuede poteter:

Slik gjør du:

1 Skrell potetene,
– Del dem i passelige terninger, og
– Kok til de er møre  
2 Lag hvit saus:
– Kok opp 3 ½ dl melk
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel og melkeblandingen, mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min., mens du rører
– Smak til med salt og pepper
– Ta sausen av varmen
3 Tilsett de kokte potetene og dillen
4 Rør rundt, og
– Gi eventuelt et raskt oppkok
– Rør rundt
5 Serveres varm

Focaccia-rundstykker :

1 Kvelden før eller 8- 14 timer før du skal bake:
– Rør ut gjæren i vannet,
– Rør inn hvetemelet og
– La det stå på kjøkkenbenken i 8-12 timer
2 Dagen etter:
– Rør ut resten gjæren i vannet
– Tilsett blandingen fra i går, mel, salt og olje
– Elt i maskin i 10 min. Eller 20 min. for hånd
3 Dekk bakstebollen med plast, og
– La den heve i 60 min.
4 Legg bakepapir på stekebrett
5 Hell deigen ut på et bakebord
– Del den i 20 emner, og
– Trill rundstykker
– Legg dem på stekbrettene
6 Dekk rundstykkene med plast og
– La dem heve i 30-45 min.
til dobbel størrelse
7 Sett ovnen på 230 grader
8 Stek i 15 -20 min.
9 Avkjøles på rist

Focaccia-rundstykker Ingredienser: Fordeig (dagen før); 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 2 g Gjær (fersk – på størrelse med en ert) Dagen du skal bake: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (nøytral) 15 g Salt (2 ts) 5 ½ dl Vann (romtemperert) 20 g Gjær 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s