Sjokoladeboller er faktisk noe av det beste jeg vet. Helt siden jeg var lita har jeg elsket sjokoladeboller – deilige saftige boller fylt med vaniljekrem og toppet med sjokolade – NAM!!!!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 12 | 2 timer | Enkel |

Ingredienser:
Boller:
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær (50 g fersk/12 g tørr) |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1½ dl | Sukker |
| 1 | Egg (sammenvispet) |
| Kremfløte |
Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade):
| 6 dl | Melk |
| 2 | Egg |
| 50 g | Maizenna |
| 1 ss | Vaniljesukker |
| 2 ss | Sukker |
| 3 dl | Kremfløte |
| 100 g | Kokesjokolade |
| ½ ss | Smør |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
| 4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |

| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i 12 mindre emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |


| 8 Sett bollene til etterheving i ca. 45 min. |
| 9 Sett ovnen på 225 grader |
| 10 Pensle bollene med egg – Stek i 8-10 minutter |
| 11 Avkjøles på rist |

| 12 Lag vaniljekremen – Ha Egg, melk, vaniljesukker, sukker og maisenna i en kasserolle – Kok opp under omrøring – Kok i 3 minutter – Helles kremen over på et fat, og – Legg plast over (helt ned til kremen) – Avkjøles |

| 13 Montering: – Del bollene i 2 – Smelt sjokoladen og smøret over vannbad – Dypp toppen på bollene i smeltet sjokolade – Sett dem på en rist for å stivne – Pisk opp vaniljekremen – Pisk kremfløten til krem, – Bland sammen vaniljekrem og krem – Legg vaniljekrem på bunnen av bollen – Legg på toppen |
| 14 NYTES! |

