Ronny Haugelands «Store ord» med varm sjokolademelk

Ronny Haugeland har i disse dager gitt ut bildeboka «Store ord», på forlaget Vigmostad og Bjørke. Jeg vært så heldig å få et leseeksemplar, og vi har vi hatt det ufattelig moro med denne boka.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på varm sjokolademelk, TRYKK HER!

Haugeland, Ronny (2022) «Store ord», Vigmostad og Bjørke Varm sjokolade med krem Ingredienser: ½ dl Vann 1 plate Kokesjokolade (100 g) 6 -7 dl Melk 1 – 2 dl Kremfløte ½ - 1 ts Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Med fantastiske og fantasifulle tegninger har han beskrevet vanskelige eller «store» ord. Ett ord for hver av bokstavene i alfabetet. Tegningene er fulle av liv, farger og ikke minst humor. Så her er det bare å gjette hvilke ord han tenker på – hvis du kan / eller kommer på ordet da!

Haugeland, Ronny (2022) «Store ord», Vigmostad og Bjørke Varm sjokolade med krem Ingredienser: ½ dl Vann 1 plate Kokesjokolade (100 g) 6 -7 dl Melk 1 – 2 dl Kremfløte ½ - 1 ts Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er ei flott bildebok som nok først og fremst er beregnet på barn mellom 9-12 år. Det er humoristiske og lekne tegninger som skal illustrere ordene. Selv om det er vanskelig å gjette selve ordene illustratøren tenker på, ser du det med engang hvis du lurkikker i fasiten. Noe jeg absolutt ikke vil anbefale. Sammen med hele storfamilien hadde vi gjetteleker med bilder fra denne boka. Et poeng for hvert ord (på bokstaven som vises på bilde), to poeng for ord som ingen andre har og tre poeng hvis du finner frem til fasitordet. Papir og blyant for å skrive ned så mange en kommer på. Vi gav 2 ½ minutt til barn under 15 og voksne over 70. Vi andre måtte nøye oss med 1½ minutt. Det ble så mange artige, absurde ord og vendinger, mye latter og gøy ut av gjettingen. Dette skal vi fortsette med til vi har tatt alle ordene. «Store ord» er ei helt spesiell ordbok, med virkelig store ord og gode tegninger. Boka var fantastisk som familieunderholdning, for å utvide vokabularet, som ei rein humorbok, som bildebok og mye mer. Så mye gøy, underholdning og latter fra en bok er det lenge siden jeg har hatt, så jeg triller et humoristisk og humørfylt terningkast:5.

Varm sjokolademelk eller varm sjokolade med krem

Varm sjokolade med krem Ingredienser: ½ dl Vann 1 plate Kokesjokolade (100 g) 6 -7 dl Melk 1 – 2 dl Kremfløte ½ - 1 ts Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2-35 min.Enkel

Ingredienser:

½ dlVann
1 plateKokesjokolade (100 g)
6 -7 dlMelk
1 – 2 dlKremfløte
½ – 1 tsSukker

Varm sjokolade med krem Ingredienser: ½ dl Vann 1 plate Kokesjokolade (100 g) 6 -7 dl Melk 1 – 2 dl Kremfløte ½ - 1 ts Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp vannet
– Ta kasserollen av plata
– Brekk opp koksjokoladen i biter, og
– Ha dem i vannet
– La dem smelte
– Rør sjokoladen ut i vannet
2 Tilsett melken, og
Varm opp,
mens du rører
Sjokoladen trenger ikke å koke , bare varmes opp
til den er passe varm og sjokoladen godt blandet inn i melken
3 Pisk fløten og sukkeret til krem
4 Hell Sjokoladen i en koppene,
– Legg en raus kremdott på toppen, og
– NYT!

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Haugeland, Ronny
  • Tittel: «Haugeland, Ronny
  • Sjanger: barn 9-12, humor, bildebok, ordbok
  • Sider: 65
  • Forlag: Vigmostad og Bjørke
  • Utgitt: 2022
  • Tilegnet: leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke

Haugeland, Ronny (2022) «Store ord», Vigmostad og Bjørke Varm sjokolade med krem Ingredienser: ½ dl Vann 1 plate Kokesjokolade (100 g) 6 -7 dl Melk 1 – 2 dl Kremfløte ½ - 1 ts Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s