Terte med eple og løk, er en ypperlig lunsjrett. Server gjerne sammen med en frisk grønn salat.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 45 min. | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
3 dl | Hvetemel |
100 g | Smør |
2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
1 | Løk |
3 ss | Smør (og olje) |
3 dl | Rømme |
1 ts | Sennep (Dijon) |
1 ts | Salt |
1 krm | Pepper |
1-2 | Epler (i skiver og raspet) |
Timian (fersk – valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter (gjerne lengre) |
2 Skjær løken i ringer – Smelt smør og olje i en stekepanne – Legg løkringene, og – Stek em til de er brune og myke Middels varme, og rør av og til |
3 Skjær noen epleskiver – Rasp resten av eplet |
4 Rør sammen rømme, sennep, raspet eple, timian, salt og pepper |
5 Sett ovnen på 200 grader |
6 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei terteform – Bunnen prikkes med gaffel, og – Stek bunen – Stek i ca. 15 -20minutter (200 grader) Til den er gjennomstekt |



7 Fordel omtrent ½ av løken i bunnen av terten – Fordel rømmen over – Toppes med epleskiver, resten av den stekte løken og eventuelt timian |
8 Servers når fyllet er lagt i |
