Denne hvetefletta har kulturmelk i deigen noe som gir en ekstra saftig og god hveteflette. Fletta kan fylles med hvilket som helst syltetøy. Oppskriften gir tre hvetefletter, jeg fylte to med bringebær og en med plommesyltetøy for variasjonen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 «fletter» | 3 timer | Middels / enkel |
Tips! Disse hvetefletten holder seg godt i fryseren
Ingredienser:
1 pk | Gjær |
1 dl | Vann (fingervarmt) |
3 ½ dl | Kulturmelk |
2 | Egg |
10-15 dl | Hvetemel |
100 g | Smør (romtemperert) |
1 dl | Sukker |
2 ts | Bakepulver |
2 ts | Salt |
Bringebær fyll:
350 g | Bringebær |
1-2 ss | Sukker |
2 ts | Maisenna |
¼ ts | Mandel ekstrakt |
¼ ts | Kardemomme |
Topping/pynt (valgfritt):
Melis | |
Vann |

Slik gjør du:
1 Løs opp gjæra i lunket vann – Tilsett de øvrige ingrediensen, men Bare 10 dl mel – Elt deigen i noen minutter, og Tilsett mer mel om nødvendig Deigen skal samle seg og ikke klisse for mye – Elt videre i ca 8 – 10 min. |
2 Dekk til deigen og la den heve Til dobbel størrelse c 60 min. |
3 Lag syltetøyet: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle, – Varm opp under forsiktig omrøring Til bringebærene smelter og syltetøyet stivner – Ta syltetøyet av varmen NB! syltetøyet stivner litt mer ved avkjøling |
4 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i 3 like store deler |
5 Kjevle en del som et rektangel – Fordel en tredjedel av bringebærfyllet i en stripe (ca 4 cm bred) langs midten på rektangelet – – Skjær striper inn til fyllet På begge sider – Brett stripene annen hver gang over fyllet Så det blir en flette |





6 Legg fletten på bakepapir |

7 La fletten etterheve i ca 60 min Til dobbelstørrelse |
8 Pensles med egg |
9 Stekes på 190 grader i 12-17 min til gyden brun |
10 Avkjøles på rist |

11 Bland sammen melis og vann til passe tykk glasur, og – Ha den i en sprøytepose – Følg flettene og sprøyt på melis |
12 La melisen tørke, og Skjær i skiver |
