Fredagskos – hveteflette fylt med syltetøy

Denne hvetefletta har kulturmelk i deigen noe som gir en ekstra saftig og god hveteflette. Fletta kan fylles med hvilket som helst syltetøy. Oppskriften gir tre hvetefletter, jeg fylte to med bringebær og en med plommesyltetøy for variasjonen.

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 «fletter»3 timerMiddels / enkel

Tips! Disse hvetefletten holder seg godt i fryseren

Ingredienser:

1 pkGjær
1 dlVann (fingervarmt)
3 ½ dlKulturmelk
2Egg
10-15 dlHvetemel
100 gSmør (romtemperert)
1 dlSukker
2 tsBakepulver
2 tsSalt

 

Bringebær fyll:

350 gBringebær
1-2 ssSukker
2 tsMaisenna
¼ tsMandel ekstrakt
¼ tsKardemomme

Topping/pynt (valgfritt):

 Melis
 Vann

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble
Her er hvetefletta fylt med plommesyltetøy

Slik gjør du:

1 Løs opp gjæra i lunket vann
– Tilsett de øvrige ingrediensen,
men Bare 10 dl mel
– Elt deigen i noen minutter, og
Tilsett mer mel om nødvendig
Deigen skal samle seg og ikke klisse for mye
– Elt videre i ca 8 – 10 min.
2 Dekk til deigen og la den heve
Til dobbel størrelse c 60 min.
3 Lag syltetøyet:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle,
– Varm opp under forsiktig omrøring
Til bringebærene smelter og syltetøyet stivner
– Ta syltetøyet av varmen
NB! syltetøyet stivner litt mer ved avkjøling
4 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i 3 like store deler
5 Kjevle en del som et rektangel
– Fordel en tredjedel av bringebærfyllet i en stripe
(ca 4 cm bred) langs midten på rektangelet –
– Skjær striper inn til fyllet
På begge sider
– Brett stripene annen hver gang over fyllet
Så det blir en flette

6 Legg fletten på bakepapir

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

7 La fletten etterheve i ca 60 min Til dobbelstørrelse
8 Pensles med egg
9 Stekes på 190 grader i 12-17 min  til gyden brun
10 Avkjøles på rist

 

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

11 Bland sammen melis og vann til passe tykk glasur, og
– Ha den i en sprøytepose
– Følg flettene og sprøyt på melis
12 La melisen tørke, og
Skjær i skiver

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s