«Fruene» av Tarryn Fisher med is, ananas og sjokoladesaus ved siden av

Rett før påske fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av Tarryn Fishers «Fruene», som er utgitt på HarperCollins. Siden jeg er glad i krim og thrillere gledde jeg meg skikkelig til å lese denne.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften, TRYKK HER!

Fisher, Tarryn (2022) «Fruene», HarperCollins OG Sjokoladesaus – Heidis enkle Ingredienser: 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi Thursday, hun jobber som sykepleier, er gift med Seth og er ganske lykkelig. Det er på torsdager hun møter mannen sin, det er deres dag. Ektemannen deler hun med to andre koner, Mandag og Tirsdag. Hun har aldri møtt de andre konene, og hun ikke vet ikke så mye om dem. – Helt til en dag, da hun finner en legeregning for en kvinne som heter Hannah, og nyskjerrigheten tar overhånd …

Fisher, Tarryn (2022) «Fruene», HarperCollins OG Sjokoladesaus – Heidis enkle Ingredienser: 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

Jeg er litt usikker på hva jeg skal si om denne boka, og hvordan jeg skal starte selve anmeldelsen. For «Fruene» av Tarryn Fisher, er ikke helt hva den gir inntrykk av å være. Når en leser coverteksten, og begynnelsen av denne historien blir du trukket inn i en historie, når du avslutter er det en helt annen. Dette er ei bok som prøver å vri litt på leserens virkelighetsoppfatning og som utfordrer leseren til å sette sammen biter av informasjon på forskjellige måter. Det er ingen tvil om at Tarryn Fisher skriver godt, og at «Fruene» er en velskrevet godt oversatt bok hvor språket flyter og det gjør for så vidt historien også. Jeg elsker ideen og den første tredelen av boka. Den var passe rar, spennende og mystisk, – men så tar historien en annen vending og jeg som leser får problem med å akseptere den nye historien. Det kanskje største problemet mitt er med hovedpersonen. Hun fremstår, for meg, som litt for vag og ullen. Dermed blir det vanskelig å forstå henne, og de valgene og handlingene hun gjør, har og kunne gjort. Likevel er «Fruene» av Tarryn Fisher ei unik, vridd og finurlig bok, hvor vi i begynnelsen av boka tror vi leser en historie, før den tar en kjapp sving og blir til noe annet. Dessverre likte den første best, og tror boka ville ha vært vesentlig bedre hadde Fisher holdt seg til denne. Jeg triller derfor et litt skuffet terningkast: 3

Sjokoladesaus

Sjokoladesaus som tilbehør til desserter er super enkelt å lage, og veldig godt å spise. Is med ananas og sjokoladesaus er skikkelig digg når du leser en spennede thriller.

Is med sjokoladesaus Ingredienser: Sjokoladesaus (enkel): 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte Tilbehør: Ananas (mini) Is (Vanilje) Jordbær https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
410-15 minEnkel

Ingredienser:

Sjokoladesaus (enkel):

100 gKokesjokolade
1 ½ dlKremfløte

Sjokoladesaus Ingredienser: 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tilbehør:

Ananas (mini)
 Is (Vanilje)
 Jordbær

Is med sjokoladesaus Ingredienser: Sjokoladesaus (enkel): 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte Tilbehør: Ananas (mini) Is (Vanilje) Jordbær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! Hvis du ønsker litt søtere ananas, gi dem et raskt oppkok i like deler vann og sukker, la ananasene avkjøle seg i sukkerlaken.

Slik gjør du:

1 Ta ut isen fra fryseren
2 Lag sjokoladesausen:
– Kok opp kremfløten
– Brekk sjokoladen i så biter
– Ha sjokoladen i den varme fløten, og
– La den ligge i ca 1 min
– Rør så i fløten til sjokoladen er helt smeltet og
Er jevnt fordelt
3 Skrell ananasene
– Skjær eventuet ut en fint mønster, og
– De dem i to
4 Del jordbærene i to på langs
5 Legg en halv ananas i hver dessertskål
– Legg i jordbærene
– Legg en iskuler ved siden
– Topp med sjokoladesausen
6 Serveres umiddelbart,
gjerne sammen med restene sjokoladesausen

Is med sjokoladesaus Ingredienser: Sjokoladesaus (enkel): 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte Tilbehør: Ananas (mini) Is (Vanilje) Jordbær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger:

  • Forfatter: Fisher, Tarryn
  • Tittel: «Fruene»
  • Originaltittel: «The Wives»
  • Oversatt av: Mona Berge
  • Sjanger: Fiksjon, samtid, (Thriller, krim)
  • Sider: 286
  • Forlag: HarperCollins
  • Utgitt: 2022
  • Først utgitt: 2019
  • Tilegnet: Leseeksemplar fra HarperCollins

Fisher, Tarryn (2022) «Fruene», HarperCollins OG Sjokoladesaus – Heidis enkle Ingredienser: 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s