I dag fortsetter jeg med å prøve ut oppskrifter. Denne gangen er det matpakkebrød fra Opplysningskontoret for brød og korn – Brød og korn (se originaloppskriften HER)

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 brød | 3 timer | Enkel / middels |

Ingredienser:
Fordeig:
| 10 dl | Kulturmelk (skummet) |
| 500 g | Sammalt hvete (grov) |
| 400 g | Sammalt rug (grov) |
| 150 | Sammalt rug (fin) |
| 30 g | Havregryn (lettkokte) |
| 50 g | Havrekli |
Hoveddeig:
| 3 dl | Vann |
| 50 g | Gjær (fersk) |
| 400 g | Hvetemel |
| 200 g | Fullkornshvete |
| 2 ts | Salt |
Topping (valgfritt):
| 1 | Egg |
| 1 ss | Havregryn og hvetekli |

Slik gjør du:
| 1 Bland sammen alle ingrediensene til fordeigen – Elt den godt Ca 7-10 min. Deigen skal være klissete Hvis den er for tørr tilsett litt mer vann |
| 2 Dekk fordeigen med plastfolie, og – La den hvile i ca 30 min. |
| 3 Rør gjæra ut i 3 dl vann – Hell gjæra i fordeigen – Bland også inn mel og salt – Eltes godt i Ca 7-10 min. Deigen skal være klissete Hvis den er for tørr kan du tilsette litt mer vann |
| 4 Dekk deigen med plastfolie, og – La den heve til dobbel størrelse I ca 45 min. |
| 5 Smør to brødformer 2 liters former |
| 6 Hell deigen ut på et lett melet bakebord – Del den i 2 like store deler – Form to avlange brød – La dem etterheve til dobbel størrelse Ca 40 min. |
| 7 Sett stekeovnen på 200 grader |
| 8 Pensle brødene med egg og – Strø over havreki og havregryn |
| 9 Stekes på nederste rille i 50- 60 min. |
| 10 Avkjøles på rist |



Vurdering av oppskriften:
| Kriterium: | Vurdering: |
| Vanskelighetsgrad | Enkel oppskrift, men kanskje litt vel mange ulike meltyper |
| Instruksjonene | Greie instruksjoner |
| Forholdet mellom bildet og resultatet | Brødet ble ganske likt det original bildet på Brød&Korn sine hjemmesider (for å se brød&korn sitt bilde- trykk HER) |
| Det ferdige resultatet | Brødet hevet godt, og det ble luftige brød, som smakte godt. |
| Wow faktor | Ingen wowfaktor men god på smak, og en holder seg lenge mett med en skive matpakkebrød i magen. |
| Endringer (jeg gjorde) | Jeg gjorde ingen endringer i oppskriften. |
| Helhetsinntrykk /opplevelse | Det var kanskje litt mange ulike typer mel i brødet. Men oppskriften var enkel å følge, og det ble to flotte, velsmakende brød, som passer bra til de fleste brødmåltider inkludert matpakker enten til barnehage, skole, jobb eller på tur eller hva som helst. |
Jeg gir matpakkebrød fra Brød og korn 9 ut av 10 mulige bobler ( altså 9/10)

