Squash gir super god suppe. Tilbehøret er brødkrutonger og parmesan.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2-3 | 75 min | enkel |
Ingredienser:
| 500 g | Squash |
| 1 | Løk |
| 4 fedd | Hvitløk |
| 2 ss | Olje (raps) |
| 8 dl | Grønnsaksbuljong |
| 130 g | Erter frosne |
| 40 g | Parmesan (raspet) |
| 10 g | Basilikumblader |
| 4 ss | Fløte (eller melk) |
Krutonger:
| 3 | Brødskiver |
| 1 ss | Olivenolje |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
| 2 Skjær squashen i 1 cm tykke skiver – Rens løken, og – Skjær den i 1 cm tykke skiver – Legg squash og løk på stekeplate Eller en ildfastform |
| 3 Legg 2 hvitløksfedd (uskrelte) sammen med squashen – Hell over olje (2 ss) og – Kvern over salt og pepper |
| 4 Settes i ovnen og stekes i 40-45 min Til de er gylne og brune, Men ikke brente |
| 5 Kok opp grønnsaksbuljongen eller varm opp kraften – Ha i erter, og – La dem stå og tine |
| 6 Når grønnsakene er kalde nok: – Ha grønnsakene i en foodprosessor Eller ha dem i kasserollen og bruk en stavmikser – Trykk ut innmaten på hvitløkene, og Kast skallet – Tilsett hvitløken til squashen, sammen med – Basilikum samt, melk, halvparten av parmesanen, erter og buljong – Kjør til alt er godt most – Smak til med salt og pepper |
| 6 Lag krutongene: – Bryt brødet i små biter, og – Drypp over oljen Pass på at alle biter får litt olje – Sett krutongene i ovnen, og – Stek i 5 -7 min til de er gylne og sprø |
| 7 Varm suppen forsiktig opp, og – Server med brødkrutonger, hakket basilikum og parmesan |

