Høstetid – Ripssaft

Ripssaft er en god tørstedrikk ut over vinteren. Den holder seg godt på flasker, eller saften kan fryses. Skikkelig godt å ha ut over høsten og vinteren.

Ripssaft Ingredienser: 1 kg Rips (godt modne) 2 dl Vann 300- 500 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 1 ½ liter Enkel

Ingredienser:

1 kgRips (godt modne)
2 dlVann
300- 500 gSukker (pr. liter saft)
1 krmNatriumbensoat (pr. liter saft – Valgfritt)

Tips! I mormors oppskrift står det Natriumbensoat, men jeg bruker ofte sitronsyre i stedefor – og det fungerer fint. – NB! Natriumbensoat, trenger du ikke hvis du fryser saften

Tips! Hvis du skal oppbevare saften på flasker, må flaskene vaskes godt og enten kokes eller settes i stekeovnen på 100 grader i minst 10 min.

Rips - röda vinbär - red curran Trondheim Trøndelag Norway https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skyll ripsen godt
2 Ha dem i en kasserolle, og
– Hell over vannet
3 Kok bærene på svak varme i 5 min.
– La Bærene stå å trekke en stund
4 Sil saften gjennom en sileduk, eller
Gjennom melsikten
5 Vask kasserollen,
– Mål opp saften, og
– Hell den tilbake i kasserollen
6 Tilsett sukkeret,
– La saften koke opp, og
– Fjern eventuelt skum
– Smak til med mer sukker hvis nødvendig
7 Hvis du skal oppbevare saften på flasker:
– Vask flaskene godt, og
– Sett dem i stekeovnen på 100 grader i mint 10 min.  
– Rør ut Natriumbensoat (eller sitronsyre) i litt av saften, og
– Ha det i kasserollen
– Fyll den varme saften på de rene, varme flasker og
– Lukk dem med en gang
7 A Hvis du skal fryse saften:
– Avkjøl saften
– Fyll saften i frysebeger
– Legg den i fryseren
7 B Eller drikk saften med en gang

Ripssaft Ingredienser: 1 kg Rips (godt modne) 2 dl Vann 300- 500 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s