Høstetid – Kirsebærsyltetøy

Siden vi er så heldige å ha en fantastisk kirsebærhøst i år er det skikkelig kirsebærfest hjemme hos oss for tiden. Det putrer og koker, og vi koser oss skikkelig med godsaker laget av kirsebær. En skikkelig favoritt som er god å ha i fryseren eller på glass utover vinteren er kirsebærsyltetøy. Jeg koker selvfølgelig syltetøy etter mormor sin oppskrift .

For å hoppe rett til oppskriften på mormors kirsebærsyltetøy – trykk HER

Mormors kirsebærsyltetøy er veldig enkelt å lage. Det er bare å koke, tilsette sukker og fylle det på glass eller plastbokser. Kirsebær inneholder lite pektin, noe som i utgangspunkt gir et tynt syltetøy. Hvis du ønsker det tykkere kan du tilsette syltepulver, for å få syltetøyet tykkere. Jeg liker syltetøyet slik det er er. Når jeg fryser syltetøyet bruker jeg ikke syltepulver. Når jeg legger det ned på glass bruker jeg litt sitronsyre i syltetøyet, for det gjorde mormor, og jeg inbiller meg at det er fordi det holder seg bedre.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1 ½ l  Enkel

Kirsebærsyltetøy Ingredienser: 1 ½ l Kirsebær (sure) 1 dl Vann 6 dl Sukker ca. 1 ½ ts Syltepulver (Tørsleffs) - valgfritt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 ½ lKirsebær (sure)
1 dlVann
6 dlSukker
ca. 1 ½ tsSitronsyre og/eller Syltepulver NB! valgfritt

TIPS! Mormor brukte å knekke noen kirsebærkjerner, hakket mandlene og blande dem inn i det ferdige syltetøyet før hun helte dem opp på glass. – Det er skikkelig godt. MEN …

NB! Ikke server det til noen med (nøtte)allergi, det kan gi en allergisk reaksjon

Kirsebærsyltetøy Ingredienser: 1 ½ l Kirsebær (sure) 1 dl Vann 6 dl Sukker ca. 1 ½ ts Syltepulver (Tørsleffs) - valgfritt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha kirsebærene i en kasserolle
2 La dem koke på svak varme i ca 10 min.
3A Tilsett sukkeret, og
– Rør til det er løst helt opp
– Avkjøles, og
– Fyll det du ikke skal spise med en gang i frysebokser, og
– Legg det i fryseren
3 B: Hvis du ønsker tykkere syltetøy:
– Bland sammen sukker og Tørsleffs syltepulver
(eller følg anvisningen på pakken)
– Tilsett dette til kirsebærene, og
– La det koke i 2 min. til
– Hell syltetøyet over på varme, steriliserte glass
Fyll dem helt fulle, og ikke søl på kantene
– Skru på lokkene, og
– La glassene avkjøles opp-ned på kjøkkenbenken

Andre oppskrifter til det som er i dette innlegget:

Kirsebærsyltetøy Ingredienser: 1 ½ l Kirsebær (sure) 1 dl Vann 6 dl Sukker ca. 1 ½ ts Syltepulver (Tørsleffs) - valgfritt https://heidisboble.no/ @heidisboble
En halv bolle med kirsebærsyltetøy og et glass med kirsebærsaft

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s