«Det suser i Sivert» av Ragnar Aalbu med ripskarameller til

 I denne uka har vi lest «Det suser i Sivert» som er skrevet og illustrert av Ragnar Aalbu, og som er utgitt på Vigmostad og Bjørke.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Ripskarameller, TRYKK HER!

Aalbu, Ragnar (2022) «Det suser i Sivert» Vigmostad og Bjørke Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Det suser i Sivert» møter vi flodhesten Sivert som er på stranda sammen med familien sin. Det er varmt i været, sola skinner og alle bader. Ja alle, unntatt Sivert som heller vil være på stranda og kose seg. Inntil …

Aalbu, Ragnar (2022) «Det suser i Sivert» Vigmostad og Bjørke Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Det suser i Sivert» av Ragnar Aalbu er ei bildebok som en virkelig kjenner seg igjen i (og ikke minst kjenner igjen andre i), uansett hvilken aldersgruppe en tilhører. Jeg har det egentlig litt sånn selv av og til – at jeg tror jeg ikke liker/vil noe, men så stemmer det ikke helt, og så er det egentlig litt for seint å ombestemme seg når jeg finner ut at jeg vil prøve likevel. Dumt, men sant. Ja, nå er jo dette egentlig ei bildebok for førskolebarn (3-6 år), men det er mye å ta tak i når en leser, ser og snakker om de flotte oppslagene/bildene sammen med barna. Det er også skikkelig artig at boka er i 2.5 format – altså at den leses (og åpnes) som en laptop. «Det suser i Sivert» av Ragnar Aalbu er ei humoristisk og koselig bildebok, med fornøyelige tegninger. Vi triller derfor et godt terningkast: 4.

Ripskarameller

Ripskarameller, er litt syrlige men skikkelig gode karameller som du enten lager med ripssaft eller med hele rips rett fra treet eller fra fryseren.

Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 4 30 min enkel/middels

Ingredienser:

2 dlRipssaft (usukret)
2½ dlSukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft)
1½ dlKremfløte
1 ssHonning
Litt Flaksalt (valgfritt)

Tips! Du kan også bruke frosne eller ferske bær i denne oppskriften. Ha da 2 dl bær i en kasserolle og kjør dem med en stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene. Fortsett på trinn 2

Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensene i en kasserolle
2 Kok opp,
-La det koke til 120 grader
Ikke rør
Eller gjør karamelltesten
Ta 1 ts karamell og
Legg det i en kopp med kaldt vann
– Hvis du kan forme den til ei kule er det ferdig
3 Hell karamellen over i ei smurt form, og La den stivne
4 Klipp eller skjær i biter

Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Aalbu, Ragnar (2022) «Det suser i Sivert» Vigmostad og Bjørke Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s