Høstetid – Rognebærgele

Rognebær gele er ganske godt og passer fint til de fleste kjøttretter, og den kan brukes i salater og vegetarretter. Men rognebærene bør fryses før de brukes. Da får du vekk noe av bitterheten, og du må bruke mye sukker.

Rognebærgele Ingredienser 1 kg Rognebær 5 dl Vann Sukker (9 dl til 10 dl saft) Gelatin (om nødvendig) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 kgRognebær
5 dlVann
 Sukker (9 dl til 10 dl saft)
 Gelatin (om nødvendig)

Tips! Til gele bør bærene ikke være overmodne. De bør være bare så vidt modne for at geléen skal bli stiv. Hvis man du har modne bær, kan du bruke gelatin for å få gelen stiv. Mål da opp saften, og følg anvisningen på pakken (jeg bruker 1 gelatinblad pr. 5 dl saft)

Rognebærgele er godt som tilbehør på for eks ostebrikker

Slik gjør du:

1. La bærene få minst 24 timer i fryseren
2 Rens bærene
Fjern stilker og blader
– Skyll bærene godt
3 Ha rognebærene i en kasserolle
– Tilsett vann
– Kok opp, og
– La det koke i ca 30 min
NB Ikke rør i kasserollen
da blir det mer saft og mindre mos
5 Sil av saften gjennom et klede, eller
Bruk melsikten
– La det stå å renne av i min. 45 min.
6 Mål opp saften
– Hell den tilbake til kasserollen
– Kok opp, og
– La den koke i 5 min
7 Tilsett sukkeret litt etter litt
9 dl sukker til 10 dl saft
– La saften koke videre i 10-15 min.
Fjern skummet som kommer opp når geléen koker
Bruk en hullskje e.l.
– Ta geleprøven:
Hell litt saft på en tallerken, og
vent til den har blitt avkjølt
Hvis geleen ikke blir stiv bruk gelatin
Følg da anvisningen på pakken
8 Hell den varme geleen i små glass
Glassene må være varme ogtørre
9 Oppbevares kaldt og mørkt

Rognebærgele Ingredienser 1 kg Rognebær 5 dl Vann Sukker (9 dl til 10 dl saft) Gelatin (om nødvendig) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s