Lørdags godis – Ristede gresskarkjerner

Ristede gresskarkjerner er godt som topping på supper, salater og lignede. Det er også skikkelig godt som snacks.

Ristede gresskarkjerner Ingredienser Gresskarkjerner (rå fra gresskar) Olivenolje Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 20 minEnkelt

Ingredienser:

 Gresskarkjerner (rå fra gresskar)
 Olivenolje
 Salt

Ristede gresskarkjerner Ingredienser Gresskarkjerner (rå fra gresskar) Olivenolje Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på ei stekeplate
2 Legg gresskarkjernene i en sil, og
– Skyll/fjern eventuelle rester av gresskarkjøttet
– Tørk kjernene
3 Bland gresskarkjernene med litt olje og salt
4 Spre gresskarkjernene utover ei stekeplate
5 La det steke i ca 15 min eller
til kjernene har en fin gyllen farge
6 Ta ut kjernene, og
– La dem avkjøle seg litt

3 Comments Add yours

  1. Jeg har forsøkt meg på ristede gresskarkjerner, man har alltid synes det var så vanskelig å bli kvitt alt gresskarkjøttet. Har du et spesielt triks for å få det til på en enkel måte. Hvor lang tid tar det på den måten du gjør det på?

    Like

    1. heidisboble says:

      Jeg bruker å legge kjernene i et døslag og skylle dem godt da forsvinner det meste på 1-2-3 🙂

      Like

      1. Supert. Det skal jeg teste ut. Da får jeg jo nyttegjort kjernene også.

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s