Ristede gresskarkjerner er godt som topping på supper, salater og lignede. Det er også skikkelig godt som snacks.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
20 min | Enkelt |
Ingredienser:
Gresskarkjerner (rå fra gresskar) | |
Olivenolje | |
Salt |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på ei stekeplate |
2 Legg gresskarkjernene i en sil, og – Skyll/fjern eventuelle rester av gresskarkjøttet – Tørk kjernene |
3 Bland gresskarkjernene med litt olje og salt |
4 Spre gresskarkjernene utover ei stekeplate |
5 La det steke i ca 15 min eller til kjernene har en fin gyllen farge |
6 Ta ut kjernene, og – La dem avkjøle seg litt |

Jeg har forsøkt meg på ristede gresskarkjerner, man har alltid synes det var så vanskelig å bli kvitt alt gresskarkjøttet. Har du et spesielt triks for å få det til på en enkel måte. Hvor lang tid tar det på den måten du gjør det på?
LikeLike
Jeg bruker å legge kjernene i et døslag og skylle dem godt da forsvinner det meste på 1-2-3 🙂
LikeLike
Supert. Det skal jeg teste ut. Da får jeg jo nyttegjort kjernene også.
LikeLike