«Dette er Ellens bok» av Andrea Bræin Hovig og mormors Kokoskake

 

I de siste dagene har vi lest «Dette er Ellens bok», som er skrevet av Andrea Bræin Hovig, og utgitt på Vigmostad Bjørke. Hovig har gitt ut fire barne- og ungdomsbøker så langt, og «Dette er Ellens bok» er den seneste boka fra henne.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på mormors kokoskake med sjokoladeglasur – trykk HER

Hovig, Andrea Bræin (2022) «Dette er Ellens bok», Vigmostad Bjørke OG Kokos kake med sjokoladeglasur Ingredienser 200 g Margarin 200 g Sukker 2 Egg 200 g Hvetemel 200 g Kokosmasse 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 2 dl Melk Topping (valgfritt): Ca 1 dl Melis 2-3 ss Kaffe 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker Kokoksflak (pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

I dette er «Dette er Ellens bok», møter vi 13-årige Ellen. I begynnelsen av boka er det snart sommerferie, og Ellen skal tilbringe tre uker på hytta med pappa. Pappaen til Ellen er ikke psyko, han er bare annerledes – og annerledes er vel flott? Likevel gleder hun seg ikke, og skulle ønske at bestevenninnen ville bli med i år som fjor. …

Hovig, Andrea Bræin (2022) «Dette er Ellens bok», Vigmostad Bjørke OG Kokos kake med sjokoladeglasur Ingredienser 200 g Margarin 200 g Sukker 2 Egg 200 g Hvetemel 200 g Kokosmasse 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 2 dl Melk Topping (valgfritt): Ca 1 dl Melis 2-3 ss Kaffe 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker Kokoksflak (pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Dette er Ellens bok», av Andrea Bræin Hovig er en fantastisk roman, som handler om det å være 13 år, og begynne å se verden og seg selv med andre øyne – Det å bli mer bevisst på egen kropp, følelser og andres oppfatninger. Hovig skriver så godt og levende at mitt mammahjerte blør når jeg som leser blir trukket inn i Ellens lille verden, hennes små og store bekymringer, og hennes forsøk på å tilpasse seg. Historien om Ellen er rolig skrevet, og den foregår kun over noen uker rundt sommerferien. Likevel er boka på en måte full av begivenheter for Ellen (og oss som lesere). Vi er med Ellen når hun sakte, men sikkert, innser at hennes foreldre ikke er helt som andre foreldre, at ballett ikke er helt hennes greie – ja, altså i hennes gryende oppvåkning, søken etter seg selv, i angst, bekymringer og gleder. Boka er ifølge forlaget for barn i alderen 9-12 år. Jeg ville ikke ha latt en 9-10 åring lese denne boka alene, uten å ha noen til å forklare og/eller diskutere innholdet med. Historien kan oppleves som både foruroligende, og skremmede for noen barn. Likevel er det en viktig roman som all ungdom i alderen 12-15 år  (og deres foreldre) burde lese!«Dette er Ellens bok», av Andrea Bræin Hovig er en utrolig kraftfull og sterk roman som handler om barns ansvar, psykisk sykdom, identitet, tilhørighet og ikke minst familierelasjoner. Jeg kan faktisk ikke annet enn å trille et godt terningkast: 6

Mormors kokoskake med sjokoladeglasur

Siden Ellen eer glad i farmor og vaflene hennes, tenkte jeg at en oppskrift fra min mormors kokebok vil passe godt i dag. Oppskriften gir en skikkleig saftig og god kokoskake, som er holdbar i mange dager (den er faktisk litt bedre dag 2 enn den dagen du baker den). Hvis du vil, kan du toppe den med sjokoladeglasur og strø kokosfalk over.

Kokos kake med sjokoladeglasur Ingredienser 200 g Margarin 200 g Sukker 2 Egg 200 g Hvetemel 200 g Kokosmasse 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 2 dl Melk Topping (valgfritt): Ca 1 dl Melis 2-3 ss Kaffe 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker Kokoksflak (pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
660 minEnkel

Kokos kake med sjokoladeglasur Ingredienser 200 g Margarin 200 g Sukker 2 Egg 200 g Hvetemel 200 g Kokosmasse 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 2 dl Melk Topping (valgfritt): Ca 1 dl Melis 2-3 ss Kaffe 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker Kokoksflak (pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

200 gMargarin
200 gSukker
2Egg
200 gHvetemel
200 gKokosmasse
2 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
2 dlMelk

Topping (valgfritt):

Ca 1 dlMelis
2-3 ssKaffe
1 ssKakao
1 tsVaniljesukker
 Kokoksflak (pynt

Kokos kake med sjokoladeglasur Ingredienser 200 g Margarin 200 g Sukker 2 Egg 200 g Hvetemel 200 g Kokosmasse 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 2 dl Melk Topping (valgfritt): Ca 1 dl Melis 2-3 ss Kaffe 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker Kokoksflak (pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 sett ovnen på 180 grader  
– Legg bakepapir i en liten langpanne, eller
Smør ei rund form ca 22 cm
2 Pisk smør og sukker hvitt og,
– Tilsett eggene
Ett om gangen, og visp godt sammen mellom hvert egg
– Tilsett resten av ingrediensene, og
Rør til deigen er glatt og fin
3 Ha røra i forma
4 Stekes i 30 – 40 min.
Midterste rille
Til den er lys brun
5 La kaka avkjøles i forma
6 Bland sammen ingrediensene til glasuren
7 Smør glasuren over den lunkne kaka
– Strø over kokosflak (valgfritt)
Kokos kake med sjokoladeglasur Ingredienser 200 g Margarin 200 g Sukker 2 Egg 200 g Hvetemel 200 g Kokosmasse 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 2 dl Melk Topping (valgfritt): Ca 1 dl Melis 2-3 ss Kaffe 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker Kokoksflak (pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Hovig, Andrea Bræin (2022) «Dette er Ellens bok», Vigmostad Bjørke OG Kokos kake med sjokoladeglasur Ingredienser 200 g Margarin 200 g Sukker 2 Egg 200 g Hvetemel 200 g Kokosmasse 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 2 dl Melk Topping (valgfritt): Ca 1 dl Melis 2-3 ss Kaffe 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker Kokoksflak (pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s