Jeg har begynt å fritere kyllingen i airfryeren. Der blir den skikkelig saftig og sprø. Ja, nesten bedre enn i frityrgryta. “Fritert” kylling på landbrød er fantastisk godt. Nydelig som lunsj, spanderer du noen potetbåter og salat til blir det også en god middag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 | 20 | Enkelt |
Tips! Du kan bruke hvilket som helst got brød til denne retten, det trenger ikke være landbrød.
Ingredienser:
2 | Kyllingbryst |
2 skiver | Lantbröd (for oppskrift, trykk HER) eller et annet godt brød |
2 ss | Rømme |
Purreløk | |
Agurk | |
Tomat |
Marinade og strø:
2 | Egg |
2 ts | Oregano |
1 dl | Rømme |
1 ss | Sennep |
3-4 ss | Panko eller (strøbrød) |
½ ss | Paprikapulver (valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Tørk kyllingbrystene godt – Strø over litt salt (valgfritt) |
2 Lag marinaden: -Visp sammen eggene – Bland inn rømme, oregano og sennep – Ha blandingen i en dyptallerken |
3 Legg Brødsmulene (Panko) i en annen dyptallerken – Tilsett ½ ss paprika hvis du ønsker |
4 Dypp kyllingen i eggeblandingen – Dypp dem så i brødsmulene – Legg dem i kurva i Airfryeren Skinnsiden opp |
5 Sett airfrieren på 180 grader, og – La kyllinglårene «friteres» i ca 15 min ELLER 5A Friter kyllingen i en fritygryte, og – La den renne av på kjøkkenpapir |
6 Skjær brød, brie , tomat og agurk i skiver – Hakk litt purre |
7 Smør en raus spsieskje rømme på hver skive – Legg på tomat, agurk – Legg kyllingbrystet over – Topp med hakket purre |
6 Server eventuelt en grønnsalat, potetbåter, og/eller En dipp saus till |
