Lunsjfavoritt – Lantbröd med “fritert” kyllingbryst

Jeg har begynt å fritere kyllingen i airfryeren. Der blir den skikkelig saftig og sprø. Ja, nesten bedre enn i frityrgryta. “Fritert” kylling på landbrød er fantastisk godt. Nydelig som lunsj, spanderer du noen potetbåter og salat til blir det også en god middag.

"Friterte" kyllingbryst på landbrød Ingredienser: Kyllingbryst Landbrød Marinade og strø: 2 Egg 2 ts Oregano 1 dl Rømme 1 ss Sennep 3-4 ss Panko eller (strøbrød) ½ ss Paprikapulver (valgfritt) Tilbehør (valgfritt): Salat, tomat, agurk, mais Potetbåter https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
220Enkelt

Tips! Du kan bruke hvilket som helst got brød til denne retten, det trenger ikke være landbrød.

Ingredienser:

2Kyllingbryst
2 skiverLantbröd (for oppskrift, trykk HER) eller
et annet godt brød
2 ssRømme
Purreløk
Agurk
Tomat

Marinade og strø:

2Egg
2 tsOregano
1 dlRømme
1 ssSennep
  
3-4 ssPanko eller (strøbrød)
½ ssPaprikapulver (valgfritt)

"Friterte" kyllingbryst på landbrød Ingredienser: Kyllingbryst Landbrød Marinade og strø: 2 Egg 2 ts Oregano 1 dl Rømme 1 ss Sennep 3-4 ss Panko eller (strøbrød) ½ ss Paprikapulver (valgfritt) Tilbehør (valgfritt): Salat, tomat, agurk, mais Potetbåter https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Tørk kyllingbrystene godt
– Strø over litt salt (valgfritt)
2 Lag marinaden:
-Visp sammen eggene
– Bland inn rømme, oregano og sennep
– Ha blandingen i en dyptallerken
3 Legg Brødsmulene (Panko) i en annen dyptallerken
– Tilsett ½ ss paprika hvis du ønsker
4 Dypp kyllingen i eggeblandingen –
Dypp dem så i brødsmulene
– Legg dem i kurva i Airfryeren Skinnsiden opp
5 Sett airfrieren på 180 grader, og
– La kyllinglårene «friteres» i ca 15 min

ELLER
5A Friter kyllingen i en fritygryte, og
– La den renne av på kjøkkenpapir
6 Skjær brød, brie , tomat og agurk i skiver
– Hakk litt purre
7 Smør en raus spsieskje rømme på hver skive
– Legg på tomat, agurk
– Legg kyllingbrystet over
– Topp med hakket purre
6 Server eventuelt en grønnsalat, potetbåter, og/eller En dipp saus till

"Friterte" kyllingbryst på landbrød Ingredienser: Kyllingbryst Landbrød Marinade og strø: 2 Egg 2 ts Oregano 1 dl Rømme 1 ss Sennep 3-4 ss Panko eller (strøbrød) ½ ss Paprikapulver (valgfritt) Tilbehør (valgfritt): Salat, tomat, agurk, mais Potetbåter https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s