Adventskos med sjokoladeovertrekte florentinere

Florentinere er tynne, sprø karamelliserte kjeks, som smelter i munnen. De kan lages med eller uten sjokoladetrekk.

Florentinere med og uten sjokolade Ingredienser: 1 ts Appelsinskall (raspet) 30 g Mel 70 g Smør 60 ml Kremfløte 100 g Sukker 2 ss Honning 70 g Mandelflak Sjokoladedypp: 170 g Mørk sjokolade 115 g Smør 1 ss Sirup (lys) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 30 minEnkel/middels

Ingredienser:

1 tsAppelsinskall (raspet)
30 gMel
70 gSmør
60 mlKremfløte
100 gSukker
2 ssHonning
70 gMandelflak

Sjokoladedypp (valgfritt):

170 gMørk sjokolade
115 gSmør
1 ssSirup (lys)

Florentinere med og uten sjokolade Ingredienser: 1 ts Appelsinskall (raspet) 30 g Mel 70 g Smør 60 ml Kremfløte 100 g Sukker 2 ss Honning 70 g Mandelflak Sjokoladedypp: 170 g Mørk sjokolade 115 g Smør 1 ss Sirup (lys) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 165 grader
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Rasp appelsinen og
– Bland appelsinskallet godt med melet
3 Ha, smør, fløte, sukker og honning i en tykkbunnet kasserolle
– Varm opp på svak varme så smøret og sukkeret smelter
– Slå opp varmen til middels
– Kok opp under omrøring, og
– La det hele koke i 2 min mens du rører
4 Rør inn mandelflak
– Rør inn melblandingen
5 Legg 1 ts med røre på stekebrettet
– Smør røra utover til den er omtrent 3-4 cm i diameter
Med baksiden av en te-skje
La det vær plass til at floentinerne flyter ut under steking
6 Stek florentinerne til der er omtrent 7-8 cm i diameter, og
Lys brune
Ca 10-14 min
7 La forentinerne avkjøle seg på stekebrettet i ca 10 min
– Fjern dem så forsiktig, og
– Legg dem på rist
– La dem avkjøle seg helt
8 Lag sjokoladedyppet:
– Ha sjokolade, smør og sirup i en ildfast bolle
– Ha bolle over et vannbad,
NB bollen skal ikke røre vannet, og vannet skal ikke koke
Bare nesten
– Rør av og til sjokoladen er smeltet og alt er blandet
Ca 4 min.
– Ta sjokoladeblandingen av varmen
9 Sil sjokoladeblandingen over i en bolle
– La den avkjøle seg til den er nesten romtemperert
10 Legg bakepapir på et stekebrett
11 Dyppen og en florentiner halvveis ned i sjokoladeblandingen
– Legg den på stekebrettet og
– La den ligge til sjokoladen er stivnet
Ca 30 min.

Florentinere med og uten sjokolade Ingredienser: 1 ts Appelsinskall (raspet) 30 g Mel 70 g Smør 60 ml Kremfløte 100 g Sukker 2 ss Honning 70 g Mandelflak Sjokoladedypp: 170 g Mørk sjokolade 115 g Smør 1 ss Sirup (lys) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s