Dagens dessert – sjokoladepudding med et lite hint av mint

Dette er litt julete sjokoladepudding. Den smaker friskt av mint, og serveres med kakesmuler og pisket krem. Enkelt, men utrolig godt.

Candy- cane sjokoladepuddig Ingredienser; 3 ss Sukker 1 dl Maisenna 5 ss Kakaopulver 7 ½ dl Melk 2 ts Vaniljesukker 3 ss Candy cane (knuste) / eller Peppermintekstrakt (¼ - ½ ts) Kakesmuler: 9 Digestive kjekser (knuste) 2 ss Sukker 2 ss Kakaopulver 2 ss Smør Pynt: 2 dl Kremfløte (pisket) 1 ts Vaniljesukker ½ ss Sukker Candy cane (grov knuste) Kakesmuler https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
630 min + avkjøling 2 timerEnkel

Ingredienser:

3 ssSukker
1 dlMaisenna
5 ssKakaopulver
7 ½ dlMelk
2 tsVaniljesukker
3 ssCandy cane (knuste) / eller Peppermintekstrakt (¼ – ½ ts)

Kakesmuler:

9Digestive kjekser (knuste)
2 ssSukker
2 ssKakaopulver
2 ssSmør

Pynt:

2 dlKremfløte (pisket)
1 tsVaniljesukker
½ ssSukker
 Candy cane (grov knuste) – valgfritt
 Kakesmuler

Candy- cane sjokoladepuddig Ingredienser; 6 ss Sukker 1 dl Maisenna 3 ss Kakaopulver 7 ½ dl Melk 1 ½ ts Vaniljesukker 3 ss Candy cane (knuste) / eller Peppermintekstrakt (¼ - ½ ts) 100 g Kokesjokolade Kakesmuler: 9 Digestive kjekser (knuste) 2 ss Sukker 2 ss Kakaopulver 2 ss Smør Pynt: 2 dl Kremfløte (pisket) 1 ts Vaniljesukker ½ ss Sukker Candy cane (grov knuste) Kakesmuler https://heidisboble.no/ @heidisboble
Hvis du vil kan du drysse over litt knuste candy-canes rett før servering

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensene i en kasserolle
untatt peperminteekstrakt hvis du bruker det isteden for sukkertøyet
– Kok opp under omrøring
– La det koke til blandingen tykner, og
– Candy cane-stangen er oppløst
Ta puddingen av varmen og
Rør inn peppermineekstrakt
hvis du bruker det isteden for sukkertøyet
2 Hell puddingen i en bolle, og
– Legg plastisk helt ned på puddingen
– Avkjøles
Minst 2 timer gjerne over natta
3 Lag kakesmulene:
– Ha alle de tørre ingrediensene i en foodprosessor, og
– Kjør til kjeksene er smuldret og alt er godt blandet
Eller du kan knuse kjeksen og blande alt i en bolle
– Smelt smøret, og
– Hell smøret i kjeksen mens foodprosessoren går
Eller du kan røre et innmed en sleiv
– Fortsett til smulene begynner å samle seg
Det skal se ut som våt sand
4 Pisk fløten, sukker og vaniljesukker til (løs) krem
5 Legg opp:
– Finn frem porsjonsglass
– Ha sjokoladepudding i bunnen av glasset
– Strø kjekssmuler over
– Legg på et lag til med sjokoladepudding
– Topp med en kremdott, og
– Strø over knuste candy cane og kjekssmuler

Candy- cane sjokoladepuddig Ingredienser; 3 ss Sukker 1 dl Maisenna 5 ss Kakaopulver 7 ½ dl Melk 2 ts Vaniljesukker 3 ss Candy cane (knuste) / eller Peppermintekstrakt (¼ - ½ ts) Kakesmuler: 9 Digestive kjekser (knuste) 2 ss Sukker 2 ss Kakaopulver 2 ss Smør Pynt: 2 dl Kremfløte (pisket) 1 ts Vaniljesukker ½ ss Sukker Candy cane (grov knuste) Kakesmuler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s