Dette er litt julete sjokoladepudding. Den smaker friskt av mint, og serveres med kakesmuler og pisket krem. Enkelt, men utrolig godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 30 min + avkjøling 2 timer | Enkel |
Ingredienser:
3 ss | Sukker |
1 dl | Maisenna |
5 ss | Kakaopulver |
7 ½ dl | Melk |
2 ts | Vaniljesukker |
3 ss | Candy cane (knuste) / eller Peppermintekstrakt (¼ – ½ ts) |
Kakesmuler:
9 | Digestive kjekser (knuste) |
2 ss | Sukker |
2 ss | Kakaopulver |
2 ss | Smør |
Pynt:
2 dl | Kremfløte (pisket) |
1 ts | Vaniljesukker |
½ ss | Sukker |
Candy cane (grov knuste) – valgfritt | |
Kakesmuler |

Slik gjør du:
1 Ha alle ingrediensene i en kasserolle untatt peperminteekstrakt hvis du bruker det isteden for sukkertøyet – Kok opp under omrøring – La det koke til blandingen tykner, og – Candy cane-stangen er oppløst Ta puddingen av varmen og Rør inn peppermineekstrakt hvis du bruker det isteden for sukkertøyet |
2 Hell puddingen i en bolle, og – Legg plastisk helt ned på puddingen – Avkjøles Minst 2 timer gjerne over natta |
3 Lag kakesmulene: – Ha alle de tørre ingrediensene i en foodprosessor, og – Kjør til kjeksene er smuldret og alt er godt blandet Eller du kan knuse kjeksen og blande alt i en bolle – Smelt smøret, og – Hell smøret i kjeksen mens foodprosessoren går Eller du kan røre et innmed en sleiv – Fortsett til smulene begynner å samle seg Det skal se ut som våt sand |
4 Pisk fløten, sukker og vaniljesukker til (løs) krem |
5 Legg opp: – Finn frem porsjonsglass – Ha sjokoladepudding i bunnen av glasset – Strø kjekssmuler over – Legg på et lag til med sjokoladepudding – Topp med en kremdott, og – Strø over knuste candy cane og kjekssmuler |
