«Risiko», av Sven G. Simonsen med mini sitronterte

Jeg har vært så utrolig heldig å få et leseeksemplar av «Risiko», av Sven G. Simonsen. Simonsen er statsviter, og forsker, og ikke minst krimforfatter. «Risiko» ble nominert til «Nytt blod»-prisen i 2019, så jeg hadde skyhøye forventninger da jeg begynte å lese denne boka.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Sitron terter (Lemontarts), TRYKK HER!

Simonsen, Sven G. (2021) «Risiko», Press forlag OG Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Olav, samboeren til Liv Eriksson, ramlet og ble drept, for 8 måneder siden, da han og Liv var i Thailand på fjellklatretur. Han jobbet som spesialetterforsker ved Økokrim, og hadde slagordet «follow the money». Liv forsøker å komme seg over både sorgen etter Olavs død, og etter de fysiske samt psykiske skadene hun pådro seg under fallet. Videoen av Olavs fall, ligger på nettet og Liv ser den gang på gang. Hun husker tilbake til de siste dagene i Thailand, at Olav var stresset og jobbet med noe. Hun finner PC-en til Olav, og der er det noen rare filer som hun ikke helt forstår, hvilke hemmeligheter hadde han, hva jobbet han med og hvorfor henger plutselig de vellykkete finansgutta, «The Rat Pak», med henne …

Simonsen, Sven G. (2021) «Risiko», Press forlag OG Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Å, for ei spennende bok «Risiko», av Sven G. Simonsen er – fra en begynner å lese til en lukker boka etter siste side er en fanget inn i historien og Liv Erikssons verden. Simonsen er en mester i å bygge opp og fordele spenneningskurver, så spenningen holder seg gjennom hele historien med passe spenningsvariasjoner, også i de mer fortellende, hverdagslige partiene av boka. For en historie! – Den ta oss med til finansverden, til det mørke nettet, og til ulike senario i ulike deler av verden. Her bygger nok Simonsen på sine erfaringer som fredsforsker og som bistandsarbeider. For historien er både spektakulær og troverdig. Den tøffe, sta, gjennomtrente fjellklatreren Eriksson fungerer veldig godt som hovedkarakter i boka. – Vi blir nok kjent med henne, til at vi forstår (de fleste) valgene og handlingene hennes. Også bikarakterene fremstår som realistiske og nødvendige, og de fungerer bra i selve historien. En bør ha god tid når en setter seg ned for å lese «Risiko» for en legger den ikke i fra seg før siste ord er lest! Sven G. Simonsens «Risiko» er ei fabelaktig, velskrevet, lettlest og begivenhetsrik bok, og jeg kan faktisk ikke annet enn å trille et kjempegodt terningkast; 5.

Sitron terter (lemontarts)

Sprø tertebunn toppet med en syrlig men søt sitronkrem – kan en ønske seg noe bedre til ettermiddagskaffen eller til en afternoontea.

Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
16 middels

Ingredienser:

Bunn:

155 gMel
3 ssSukker
140 gSmør (kaldt)
1Eggeplomme
1 ssVann (iskaldt)

Topping:

ca 250 gLemon curd (oppskrift HER)
 Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt

Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor
– Kjør 1 ca 1 min. til alt er blant
– Hell deigen ut på et bakebord
– Samle den
– Pakke den inn i plast
– Legg den i kjøleskapet og
– La den ligge minst en time
Gjerne natta over
2 Lag lemoncurd – oppskrift HER
3 Legg bakepapir på en stekeplate
4 Helldeigen ut på et melet bakebord
– Kjevle den ca 1½ – 2 cm tykk
– Stikk ut rundinger
Ca 5 cm i diameter
– Legg rundingene på bakepapiret e.l.
5 Sett rundingene i fryseren, og
– La dem stå i ca 30 min
6 Legg rundingene på bakepapirkledd stekeplate
– Stekes på 190 grader  til de er gyldne
Ca. 12-14 min
7 Avkjøles på rist
8 Montering:
– Legg en stor 1 ss lemoncurd på hver runding
ca 40 g
– Pynt med bær eller lignende

Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Simonsen, Sven G
  • Tittel: «Risiko»
  • Serie: Liv Eriksson #1
  • Sjanger: Krim, Thriller, samtid
  • Sider: 394
  • Forlag: Press
  • Først utgitt: 2021 (forlaget Press)
  • Utgitt: 2020
  • Tilegnet: Gave fra forfatteren

Flere bøker av Sven G. Simonsen:

Simonsen, Sven G. (2021) «Risiko», Press forlag OG Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s