Tannpinedagen feires med Ripskarameller i år

I dag er det Tannpinedagen. Du lurer kanskje på hvorfor noen har funnet på å feire tannpine? Jeg har absolutt ingen aning. Men det er selvfølgelig USA som feirer “National Toothache Day” den 9. februar hvert år. – Så jeg tenkte hvorfor ikke markere denne dagen, for tannpine er jo kjempe vondt. Så jeg planla å pusse tennene, bruke tanntråd og skylle med fluor hele dagen, for riktig å feire. MEN etter hvert som jeg leste meg opp på denne dagen fant jeg ut at det IKKE er tannpine-FOREBYGGELSES-dagen. Den eneste måten å feire denne dagen på er derfor ved å skaffe seg en ekte, levende tannpine (AU). Så derfor blir det nykokte karameller her i huset i dag – og ingen tannpuss før i morgen eller etter karamellene er fortært.

Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ripskarameller, er litt syrlige men skikkelig gode karameller som du enten lager med ripssaft eller med hele rips rett fra treet eller fra fryseren.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 4 30 min enkel/middels

Ingredienser:

2 dlRipssaft (usukret)
2½ dlSukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft)
1½ dlKremfløte
1 ssHonning
Litt Flaksalt (valgfritt)

Tips! Du kan også bruke frosne eller ferske bær i denne oppskriften. Ha da 2 dl bær i en kasserolle og kjør dem med en stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene. Fortsett på trinn 2

Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensene i en kasserolle
2 Kok opp,
-La det koke til 120 grader
Ikke rør
Eller gjør karamelltesten
Ta 1 ts karamell og
Legg det i en kopp med kaldt vann
– Hvis du kan forme den til ei kule er det ferdig
3 Hell karamellen over i ei smurt form, og La den stivne
4 Klipp eller skjær i biter

Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s