I dag er det Tannpinedagen. Du lurer kanskje på hvorfor noen har funnet på å feire tannpine? Jeg har absolutt ingen aning. Men det er selvfølgelig USA som feirer “National Toothache Day” den 9. februar hvert år. – Så jeg tenkte hvorfor ikke markere denne dagen, for tannpine er jo kjempe vondt. Så jeg planla å pusse tennene, bruke tanntråd og skylle med fluor hele dagen, for riktig å feire. MEN etter hvert som jeg leste meg opp på denne dagen fant jeg ut at det IKKE er tannpine-FOREBYGGELSES-dagen. Den eneste måten å feire denne dagen på er derfor ved å skaffe seg en ekte, levende tannpine (AU). Så derfor blir det nykokte karameller her i huset i dag – og ingen tannpuss før i morgen eller etter karamellene er fortært.

Ripskarameller, er litt syrlige men skikkelig gode karameller som du enten lager med ripssaft eller med hele rips rett fra treet eller fra fryseren.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | enkel/middels |
Ingredienser:
2 dl | Ripssaft (usukret) |
2½ dl | Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) |
1½ dl | Kremfløte |
1 ss | Honning |
Litt | Flaksalt (valgfritt) |
Tips! Du kan også bruke frosne eller ferske bær i denne oppskriften. Ha da 2 dl bær i en kasserolle og kjør dem med en stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene. Fortsett på trinn 2

Slik gjør du:
1 Ha alle ingrediensene i en kasserolle |
2 Kok opp, -La det koke til 120 grader Ikke rør Eller gjør karamelltesten Ta 1 ts karamell og Legg det i en kopp med kaldt vann – Hvis du kan forme den til ei kule er det ferdig |
3 Hell karamellen over i ei smurt form, og La den stivne |
4 Klipp eller skjær i biter |
