I dag var det på tide å spise opp siste rest av den røkte laksen som har ligget i fryseren siden jul. Så da ble det en røkt laks- og potet form til lunsj i dag. Retten kan serveres som en lunsj- middag- eller kveldsrett, alt etter hva som passer best. Server den gjerne sammen med en grønnsalat og eventuelt litt godt brød og smør. Har du rester av røket laks i fryseren eller i kjøleskapet er dette en fin måte å få spist det opp på.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | ca 45 min | Enkel |
Ingredienser:
4 dl | Melk |
2 dl | Yoghurt (naturell) |
4 | Egg |
600 g | Poteter (i skiver) |
½-1 | Purre |
Dill | |
Ca 200 g | Røket laks (i skiver eller biter) |
100 g | Ost (revet) |
Salt, pepper |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader |
2 Skrell poteten – Skjær poteter, purre og laks i skiver – Rasp osten |
3 Legg poteter, purre dill og lask lagvis i ei ildfast form |
4 Rør sammen melk, yoghurt, egg og salt og pepper |
5 Hell egg- og melkeblandingen over – Topp med revet ost |
6 Stekes i ca 40 min. |
7 Server gjerne med en grønn salat |




