Zero waste – Potet og røket laks i form

 

I dag var det på tide å spise opp siste rest av den røkte laksen som har ligget i fryseren siden jul. Så da ble det en røkt laks- og potet form til lunsj i dag. Retten kan serveres som en lunsj- middag- eller kveldsrett, alt etter hva som passer best. Server den gjerne sammen med en grønnsalat og eventuelt litt godt brød og smør. Har du rester av røket laks i fryseren eller i kjøleskapet er dette en fin måte å få spist det opp på.

Potet og røket laks i form Ingredienser 2 dl Melk 1 dl Yoghurt (naturell) 2 Egg 600 g Poteter (i skiver) ½ Purre Dill Ca 200 g Røket laks (i skier eller biter) 100 g Ost (revet) Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 4 ca 45 min Enkel

Ingredienser:

4 dlMelk
2 dlYoghurt (naturell)
4Egg
600 gPoteter (i skiver)
½-1Purre
 Dill
Ca 200 gRøket laks (i skiver eller biter)
100 gOst (revet)
 Salt, pepper

Potet og røket laks i form Ingredienser 2 dl Melk 1 dl Yoghurt (naturell) 2 Egg 600 g Poteter (i skiver) ½ Purre Dill Ca 200 g Røket laks (i skier eller biter) 100 g Ost (revet) Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader
2 Skrell poteten
– Skjær poteter, purre og laks i skiver
– Rasp osten
3 Legg poteter, purre dill og lask lagvis i ei ildfast form
4 Rør sammen melk, yoghurt, egg og salt og pepper
5 Hell egg- og melkeblandingen over
– Topp med revet ost
6 Stekes i ca 40 min.
7 Server gjerne med en grønn salat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s