I dag var det på tide å spise opp siste rest av den røkte laksen som har ligget i fryseren siden jul. Så da ble det en røkt laks- og potet form til lunsj i dag. Retten kan serveres som en lunsj- middag- eller kveldsrett, alt etter hva som passer best. Server den gjerne sammen med en grønnsalat og eventuelt litt godt brød og smør. Har du rester av røket laks i fryseren eller i kjøleskapet er dette en fin måte å få spist det opp på.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | ca 45 min | Enkel |
Ingredienser:
| 4 dl | Melk |
| 2 dl | Yoghurt (naturell) |
| 4 | Egg |
| 600 g | Poteter (i skiver) |
| ½-1 | Purre |
| Dill | |
| Ca 200 g | Røket laks (i skiver eller biter) |
| 100 g | Ost (revet) |
| Salt, pepper |

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 175 grader |
| 2 Skrell poteten – Skjær poteter, purre og laks i skiver – Rasp osten |
| 3 Legg poteter, purre dill og lask lagvis i ei ildfast form |
| 4 Rør sammen melk, yoghurt, egg og salt og pepper |
| 5 Hell egg- og melkeblandingen over – Topp med revet ost |
| 6 Stekes i ca 40 min. |
| 7 Server gjerne med en grønn salat |






