Gratulerer med Morsdagen!

Gratulerer alle mødre, bestemødre, bonusmødre, svigermødre – ja alle typer mødre! I dag er det morsdag. Det er en dag jeg setter stor pris på. Nå er det ikke sånn at vi feirer dagen med gaver og masse hoi og hei – det har vi aldri gjort, men blomster, kake og noen hyggelige hjemmelagde kort. Det er jo det aller, aller beste her i verden! På kakefronten blir det favorittkake, fylt med banan og bringebærkrem og toppet med nonstopp – NAM! Det er skikkelig godt det!

For å hoppe rett til oppskriften på bløtkake, TRYKK HER

Favorittkake med tente bursdagslys Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Fyll og pynt kremfløte bringebørsyltetøy bananer nonstopp lys https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTid Vanskelighetsgrad
1 kakebunn   40 min. + avkjøling   Enkel/middels

Favorittkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Fyll og pynt kremfløte bringebørsyltetøy bananer nonstopp lys https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Vann (kokende)

Fyll:

  3 dl Fløte
1 tsVaniljesukker
2 tsSukker
Bringebær syltetøy
2 Bananer
Melk
Nonstop eller noe annet til pynt

Tips! Du kan lage ferdig og montere kaka dagen før, og bare pynte den rett før du skal servere den.

Favorittkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Fyll og pynt kremfløte bringebørsyltetøy bananer nonstopp lys https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver
Bruk slikkepott
(ikke slå ut lufta som er rørt inn)
4. Ha i smurt form 20/22 cm
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter
6. Avkjøl kakebunnen på rist
 
Montering:
7. Del kakebunnen i 2 eller 3
8. Pisk fløten med krem
– Bland omtrent 1/3 av kremen med bringebærsylteltøy
9. Dynk bunnen godt med melk
– Fordel lbringebærkremen på bunnen
– Legg på bananskiver
10. Legg på det øverste laget.
11. Dynk og fordel resten av kremen over,
og rundt på sidene
12. Pynt med nonstopp og lys, eller
hva du vil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s