Sjømatpasta er skikkelig godt, Spesielt hvis man er raus med med sjømaten som man tilsetter sausen. Her kan man tilsette den sjømaten man liker best og ha et skikkelig godt måltid.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 3 timer | Middels |

Ingredienser:
250 g | Scampi (helt rå ukokte) |
400 g | Hvit fisk |
500 g | Blåskjell (1 nett) |
2 ss | Oliven olje |
1 | Løk |
1 | Gulrot |
1 stilk | Stangselleri |
2 fedd | Hvitløk |
½ | Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) |
2 bx | Hermetiske tomater |
2-3 dl | Vann (eller hvitvin) |
1-2 | Buljongterninger (fisk) |
½ – 1 ts | Sukker |
Bladpersille (hakket) | |
Salt og Pepper | |
Parmesanost (raspet) | |
500-700 g | Pasta |
Tips! Hvis har det travet kan sausen koke i 15-20 min. men den utvikler mer smak, jo lengre den koker

Slik gjør du:
1 Skrell hvitløk, gulrot og løk |
2 Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessoren eller skjær i bittesmå biter |
3 Ha olivenolje i en tykkbunnet kasserolle og – Tilsett løken – Strø over ei klype salt over |
4 La løken surre på middels varme i ca 2 minutter til den er blank og myk |
5 Tilsett resten av selleri og gulrot – Surr videre over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk |
6 Tilsett hvitløk og chili – Surr videre over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk |
7 Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, buljong, sukker og pepper Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn – La det helle småkoke over svak/middels varme i 1½ -2 timer jo lengre, jo bedre Pass på at blandingen ikke koker inn for mye, da kan du tilsette mer vann Sausen skal bli ganske fyldig og litt |
8 Tilsett fisken, – Gi det hele et oppkok og – Slå ned varmen og – La fisken trekke i ca 7 min |
9 Tilsett scampi og blåskjell – Gi det hele et oppkok og – Slå ned varmen til middels – Sett på lokk – La fisken det dampe til blåskjellene har åpnet seg |
10 Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig Smaken skal være mild, men fyldig |
