«Hei, Følelse!» av Elisabeth Moseng og boller

«Hei, Følelse!» er ei lita spørrebok om følelser som er skrevet og illustrert av den norske forfatteren, illustratøren og designeren Elisabeth Moseng. Vi har vært så heldige og få et leseeksemplar av denne lille følelsesladde boka fra forlaget den er utgitt på, nemmelig, Vigmostad og Bjørke.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Boller, TRYKK HER!

Moseng, Elisabeth (2023) «Hei, Følelse!», Vigmostad Bjørke OG Boller med Rosiner Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel 350 g Rosiner (valgfritt) Egg til pensling (valgfrittI https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Hei, Følelse!» møter vi figurene Eno Ekorn og Bella Bjørn. Vi blir med dem for å finne mer ut av ulike følelser, slik som tristhet, skam, glede og mange flere.

Moseng, Elisabeth (2023) «Hei, Følelse!», Vigmostad Bjørke https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Hei, Følelse!» av Elisabeth Moseng er ei fantastisk og viktig bok om følelser, som åpner opp for en dialog rundt følelser på godt og vondt. Hvis man tar seg god tid til å lese denne, får man virkelig snakket om følelser – både vonde og gode. Samtidig som det gir et godt utgangspunkt for å få gått litt i dybden for å forstå ulike følelser, og snakke naturlig om tema som kan være vanskelig å ta opp. Boka har flotte situasjonsillustrasjoner hvor en skal gjette hvordan Eno og/eller Bella føler seg, etterfulgt av en liten forklaring av følelsen. Hvor det da kan bli naturlig å snakke mer med barnet om akkurat denne følelsen. Hvordan han/hun opplever denne følelsen, hvordan det var, hva man kan gjøre og kanskje prøve å tegne følelsen. Boka er lett å lese og gir mange flotte startpunkter for ulike samtaler. Tegningene er enkle men uttrykksfulle, noe som gjør at en kan kjenne seg i gjen i dem.

Moseng, Elisabeth (2023) «Hei, Følelse!», Vigmostad Bjørke https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Hei, Følelse!» av Elisabeth Moseng er ikke ei bok en leser fra perm til perm i en jafs. Her tar man seg tid, snakker, diskuterer, tegner, leser – en følelse ad gangen. Bruker man hele potensialt til denne boka får man virkelig snakket om og skapt en større forståelse av følelser – både vonde og gode. Det beste av alt er at denne boka kan en ta frem igjen og igjen og hjelpe barnet til bedre å forstå egne følelser og dermed også egne handlinger. Ei viktig bok på veien mot en god psykisk helse. Nå bruker jeg egentlig ikke å gi terningkast på barnebøker, men for denne triller jeg et velfortjent terningkast 6

Boller

Er det egentlig noe bedre enn nystekte hveteboller når du har en god samtale om følelser. Gode ferske boller, med smør og ost! Kaffelatte eller kakao med krem! Det skaper nok den rette og trygge atmosfæren som må til.

Nystekte hveteboller
Nystekte boller

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad:
16 stk 2t 30 min. Lett

Ingredienser

1 l Hvetemel
1 pk Tørrgjær
1 dl Sukker
1ts Kardemomme
3 ½ dl Melk
100 g Margarin
  1 Egg til pensling

Nystekte hveteboller
Nystekte hveteboller

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i bakstebollen
Smelt smør i en kasserolle
Ha melken sammen med smøret, og varm til fingervarmt
Tilsett melk og smørblandingen til det som er i bakstebollen
Eltes til deigen er smidig og glatt (kanskje litt mer mel må tilsettes)
Legg plastikk over bakstebollen, og sett til heving
Når deigen er ferdig hevet- helles den ut. (Husk litt mel under)
Del deigen i 16 biter og trill runde boller
Settes på bakepapirdekket stekeplate
Slå på stekeovnen på 200°C, og sett bollene til etterheving (til ca. dobbel størrelse)
Pensles eventuelt med egg
Stekes i ca.10-15 minutter

Hveteboller klar til servering

Generelle opplysninger om dagens bok:

Moseng, Elisabeth (2023) «Hei, Følelse!», Vigmostad Bjørke OG Boller med Rosiner Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel 350 g Rosiner (valgfritt) Egg til pensling (valgfrittI https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s