Disse påskeharene er bare sååå søte, De er enkle å lage, og så dekorative at det er en fryd.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca 12 | 3 ½ timer | Enkel |
Ingredienser:
20 g | Havregryn |
5 ½ dl | Vann |
1 pakke | Gjær |
1 dl | Olje (raps) |
200 g | Sukker |
5 g | Salt |
20 g | Kardemomme |
1 kg | Hvetemel |
Topping/pynt:
1 | Egg (sammenvispet) |
Perlesukker |

Slik gjør du:
1 Kok opp 1 dl vann, og – Hell det over havregrynene – La det stå til ca romtemeratur |
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl) – Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene – Elt godt 10-15 min. |
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La den heve i ca 1 time |
4 Legg bakepapir på stekeplater |
5 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i ca 24 like store emner 12 på ca 60-70 g pr emne 12 på ca 40-50 g |
6 Form en påskehare: – Ta frem to emner Hver påskehare består av to emner en til hale (45 g) og en til kropp og ører (65 g) – Trill det minste emnet til en bolle Det blir halen – Det største emnet trilles til en lang tynn “pølse” – Legg bollen intill midten av” pølsa” – Bøy “pølsa” rundt bollen – Tvinn endene 2-3 ganger og – La resten henge som ører Se bildene nedenfor – Legg haren på bakepapir – Form neste hare og fortsett til alle er formet |



7 Dekk påskeharene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, – La dem heve i ca 60 – 120 min. |

8 Sett ovnen på 230 grader |
9 Pensle harene med sammenvispet egg og – Strø perlesukker på halen |

10 Stekes i ca 8 – 10 min midt i ovnen 230 grader |
11 Avkjøles på rist |

