Pannekaker til frokost er en sikker vinner, hjemme hos meg, og siden vi leser Strand, Morten (2002) «Gjør det sjøl» Vigmostad og Bjørke, brukte jeg en oppskrift i den gøyale boka i dag. Gjett om det ble en suksess!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Kanskje 1 for de er så gode ellers så rekker det fint til 4 | Akkurat passe | Enkel |
Ingredienser:
3 dl | Mel |
1 ss | Sukker |
2 ts | Bakepulver |
2 ½ dl | Melk |
2 | Egg |
4 ss | Smør (smeltet) |
Nonstop eller sjokoladelinser |
Slik gjør du:
1 Bland sammen mel, sukker bakepulver |
2 Rør inn melk og egg – Visp til røra er klumpfri, og – La det stå i 10-20 minutter Hvis du klarer å vente, hvis ikke gå direkte til neste trinn |
3 Smelt smøret, og – Rør det inn i røra |
4 Varm opp ei stekepanne Middels-høy varme – Ha i litt smør NB! hvis du bruker en pannekakepanne trenger du ikke smør til å steke i, da legger du røra rett i den varme panna |
5 Legg 1 stor spiseskje med røre i stekepanna eller pannekakepanna – Legg noen Non-stopp oppå røra – Dekk over Nonstoppene med enda en spiseskje røre – Når pannekaka er blitt fin og gyllen på undersiden; snu den, og – Stek til den andre siden er fin og gyllen |





6 Ha pannekakene over på et serveringsfat – Spises som de er eller med peanøttsmør |
