«Hvem er vaffeltyven?» av Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad med boblevafler til

Vi har vært så heldig å få et leseeksemplar av «Hvem er vaffeltyven?», fra forlaget Vigmostad og Bjørke. Boka er en ellevill barnehagekrim skrevet og tegnet for barnehagebarn. Teksten er skrevet av Lars Mæhle og den er illustrert av Odd Henning Skyllingstad.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på boblevafler, TRYKK HER!

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2023) «Hvem er vaffeltyven? - Mysteriene i Kråkeslottet barnehage» Vigmostad og Bjørke OG Boblevafler Ingredienser: 150 g Hvetemel 120 g Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Olje (nøytral) 2 Egg (store) 1 dl Vann 1 ts Vaniljeekstrakt Forslag til fyll: Iskrem Krem (pisket) Sjokoladesaus Frukt og bær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Det er solskinn, og klart for dugnad i Kråkeslottet barnehage. Aksel er så heldig at han blir utpekt til Vaffelsjef, med Svein Ivar som vaffel-nestsjef. Men når den første vaffelen er stekt, blir den borte på mystisk vis  .…

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2023) «Hvem er vaffeltyven? - Mysteriene i Kråkeslottet barnehage» Vigmostad og Bjørke OG Boblevafler Ingredienser: 150 g Hvetemel 120 g Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Olje (nøytral) 2 Egg (store) 1 dl Vann 1 ts Vaniljeekstrakt Forslag til fyll: Iskrem Krem (pisket) Sjokoladesaus Frukt og bær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er ei hyggelig, og spennende bildebok for de minste, i form av en minikrim. Selvfølgelig er det ikke en skummel krim. Aksel og Svein Ivar må bare lete etter vaffelen, og løse gåten om hvem som har tatt vaffelen. Tegningene er stappfulle av liv, humor og handling. Det er mye en kan peke på, lete etter og le av når en leser denne boka sammen med barna. «Hvem er vaffeltyven?», er ei bok som engasjerer barn, får dem til å peke og bli med i jakten. I tillegg skaper den både latter og gode samtaler. Jeg kan derfor ikke trille noe annet enn et terningkast: 5

Boblevafler

Boblevafler er en god vaffelvariant. Det finnes egne jern til boblevafler. De kan spises som de er eller fylles med godsaker som is, bær krem mm

Boblevafler Ingredienser: 150 g Hvetemel 120 g Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Olje (nøytral) 2 Egg (store) 1 dl Vann 1 ts Vaniljeekstrakt Forslag til fyll: Iskrem Krem (pisket) Sjokoladesaus Frukt og bær https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
440 minenkel

Ingredienser:

150 gHvetemel
120 gSukker
1 tsBakepulver
1 tsOlje (nøytral)
2Egg (store)
1 dlVann
1 tsVaniljeekstrakt

Forslag til fyll:

 Iskrem
 Krem (pisket)
 Sjokoladesaus
 Frukt og bær

Boblevafler Ingredienser: 150 g Hvetemel 120 g Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Olje (nøytral) 2 Egg (store) 1 dl Vann 1 ts Vaniljeekstrakt Forslag til fyll: Iskrem Krem (pisket) Sjokoladesaus Frukt og bær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sikt sammen mel, sukker og bakepulver
2 Tilsett egg, vann og olje
3 Rør ti en klumpfrirøre
4 Når boblejernet er varmt
– Smør det med litt margarin eller olje
Du trenger ikke å gjøre det men vaflene slipper lettere om det smøres
– Hell røre i jernet
Ca ¼ av røra
Begynn innerst og hell utover i et jevnt lag
Hullene skal fylles men husk at vaflene hever
– Legg ned toppen å jernet, og
– La dem steke til de har fått en gyllen farge
Det tar ca 10 min. i mitt jern

5 Løft ut boblevaffelen ved hjelp av en gaffel/spatel e.l.
Hvis di skal fylle vaffelen, legg den over en krummet overflate

Boblevafler Ingredienser: 150 g Hvetemel 120 g Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Olje (nøytral) 2 Egg (store) 1 dl Vann 1 ts Vaniljeekstrakt Forslag til fyll: Iskrem Krem (pisket) Sjokoladesaus Frukt og bær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Flere bøker om : Mysteriene i Kråkeslottet barnehage:

Flere bøker av Lars Mæhle:

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2023) «Hvem er vaffeltyven? - Mysteriene i Kråkeslottet barnehage» Vigmostad og Bjørke OG Boblevafler Ingredienser: 150 g Hvetemel 120 g Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Olje (nøytral) 2 Egg (store) 1 dl Vann 1 ts Vaniljeekstrakt Forslag til fyll: Iskrem Krem (pisket) Sjokoladesaus Frukt og bær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2023) «Hvem er vaffeltyven? - Mysteriene i Kråkeslottet barnehage» Vigmostad og Bjørke OG Boblevafler Ingredienser: 150 g Hvetemel 120 g Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Olje (nøytral) 2 Egg (store) 1 dl Vann 1 ts Vaniljeekstrakt Forslag til fyll: Iskrem Krem (pisket) Sjokoladesaus Frukt og bær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s