«HVOR ER ALLE SAMMEN? Hallo-o? Det er bursdag» av Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad og gele med vaniljesaus for å bli med på feiringen

Jeg har vært så heldig å få et leseeksemplar av «HVOR ER ALLE SAMMEN? Hallo-o? Det er bursdag», fra forlaget Vigmostad og Bjørke. Boka er en ellevill barnehagekrim skrevet og tegnet for barnehagebarn. Teksten er skrevet av Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad og den er illustrert av sistnevnte.

Hvis du ønsker oppskriften å hoppe rett til oppskriften på gele med vaniljesaus, TRYKK HER!

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2022) «HVOR ER ALLE SAMMEN? Hallo-o? Det er bursdag», ENA Vigmostad og Bjørke OG Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tvillingene Leon og Live har bursdag, og sammen med pappa har de med verdens største bløtkake for å feire dagen sammen med vennene sine i barnehagen. Leon og Live er i kjempe humør og glederr seg til feiringen – men hvor er Mario, Ada og Latifa og alle de andre …

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2022) «HVOR ER ALLE SAMMEN? Hallo-o? Det er bursdag», ENA Vigmostad og Bjørke OG Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er ei hyggelig, og spennende bildebok for de minste, i form av en mini krim. Selvfølgelig er det ikke en skummel krim. Tvillingene må bare lete etter alle de andre barnehagebarna, for å få feiret bursdagen sin. Det er spennende, og artig å følge tvillingene i deres leten etter de andre. Tegningene er stappfulle av liv, humor og handling. Det er mye en kan peke på, lete etter og le av når en leser denne boka sammen med barna. «HVOR ER ALLE SAMMEN? Hallo-o? Det er bursdag?» er ei bok som engasjerer barn, får dem til å peke og bli med i jakten. I tillegg skaper den både latter og gode samtaler. Jeg kan derfor ikke trille noe annet enn et skikkelig godt Terningkast: 5

Eplegele med vaniljesaus

Hjemmelaget eplegele med vaniljesaus det er en skikkelig populær og god dessert. Den er utrolig enkel å lage, det er fort gjort, men den trenger 3-4 timer for å stivne,

Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6 3 timer 10 minutterEnkel

Ingredienser:

10 dlEplesaft (Sterk ) – for oppskrift, trykk HER
1-2 ssSukker (hvis nødvendig)
12Gelatinblader

Tips! I steden for eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften

Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)

Vaniljesaus (enkel):

5 dlMelk
2Egg
1 tsPotetmel
1 ssVaniljesukker
2-3 ssSukker

Vaniljesaus (mormor enkle) Ingredienser: 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker

Slik gjør du:

1 Legg gelatinbladene i kaldt vann, og
– La dem ligge i minst 5 min.
2 Bland ut sterk eplesaft
Safta må være sterk og ha god smak av eple
3 Hell 2 dl eplesaft i en kasserolle,
Hvis du synes det er nødvenig med mer sukker i geleen tilsetter du det her
men safta skal være litt syrlig for det kommer en søt vaniljesaus til
– Varm opp til omtrent kokepunktet
4 Klem vannet ut av gelatinen, og
– Rør den inn i den varme saftblandingen
– Rør inn den kalde saftblandingen
5 Hell geleen i en serveringsbolle, eller
i posjonsglass
– Sett i kjøleskap til geleen stivner
ca 3-4 timer
6 Lag Vaniljesausen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Varm opp under omrøring, til sausen tykner, eller til
80°C
– Smak til med sukker
– Settes eventuelt i vannbad når den er ferdig
så temperaturen ikke øker
– Hell sausen over i en serveringsmugge og
– Legg plastikk helt ned på sausen
så du ikke får snerk
7 Server den stivnede geleen sammen med vaniljesaus

Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Flere bøker om : Mysteriene i Kråkeslottet barnehage:

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2022) «HVOR ER ALLE SAMMEN? Hallo-o? Det er bursdag», ENA Vigmostad og Bjørke OG Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s