Skip to content
Heidis boble logo

Heidis boble

Heidis boble – 100% meg

  • Hjem
  • Kontakt
  • Om Heidis boble
    • Om Heidi
      • K for Kreft
    • Om Odd
    • Om Svetlana
    • Sommerprosjektet 2020
    • Om Heidis boble: forhistorien
    • Heidisboble – 3 ÅR!
  • HEIDIS BOKHYLLE – (bokanmeldelser)
  • OPPSKRIFTER
    • DRIKKER – varme, kalde, alkoholfrie mm (A-Å)
    • FROKOST (A-Å)
    • LUNSJ i pakke og på fat (A-Å)
    • SALATER OG SMÅRETTER
    • MIDDAGSBORD
    • GJÆRBAKST OG SØT GJÆRBAKST
    • KAKER OG DESSERTER (A-Å)
    • FRUKT og GRØNT (oppskrift etter råvare A-Å)
    • HEIDISBOBLE TESTER …  
  • SELMA – et hundeliv
  • Heidis syrom (A-Å)
  • ODDS HJØRNE (Odds øl)

Gjærbakst til jul (A- Å)

For å komme til oppskriften, trykk på linken ved siden av eller under bildet

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

Candy-cane flette – for oppkrift, trykk HER

Maiblomst Ingredienser: ¾ pk Gjær 3 dl Melk (fingervarm) 2 Egg 675 g Hvetemel 75 g Sukker ½ ts Salt 3 ts Kardemomme 2 ts Kanel 100 g Smør (romtemperert) Fyll & Topping: Smør, sukker, kanel Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisbobl

Fies Adventsstjerne – for oppskrift – trykk HER

Helligtrekongerskake Ingredienser: 1 Mandel (skåldet) 125 g Rosiner ½ pk Gjær 2 ½ - 3 dl Melk (fingervarm eller kald) 75 g Smør (smeltet) 500 g Hvetemel 50 g Sukker 1 ts Salt Topping og pynt: Eggeplomme Strøsukker Mandelflak Kongekrone https://heidisboble.no/ @heidisboble

Helligtrekongerskake – for oppskrift, trykk HER

Lussekatter etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 200 g Smør (mykt) 5 dl Melk 1 pk Gjær ¼ g Safran 1 ts Salt 2 dl Sukker 2 Egg 18-20 dl Hvetemel 2 ss Rosiner 1 Egg (sammenvispet)

Lussekatter – for oppskrift, trykk HER

Julebrød Ingredienser: 5 dl Melk 125 g Margarin 1 pk Gjær 1 ts Salt 75 g Sukker 600 (-700) g Hvetemel 1 ts Kardemomme 250 g Rosiner 100 g Sukat https://heidisboble.no/ @heidisboble

Julebrød – for oppskrift, trykk HER

Julebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Julebrød Ingredienser: 250 g Smør (mykt) 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 125 g Sukker ½ ts Salt 2 ts Kardemomme 250 g Rosiner 2 pk Sukat 1 Egg (sammenvispet)

Julebrød (baker brun)- for oppskrift trykk HER

Julemus Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Søte jule mus – for oppskrift, trykk HER

Søk i bloggen

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 294 other subscribers.

Archives

  • Mar 2023 (18)
  • Feb 2023 (25)
  • Jan 2023 (20)
  • Dec 2022 (30)
  • Nov 2022 (28)
  • Oct 2022 (28)
  • Sep 2022 (28)
  • Aug 2022 (28)
  • Jul 2022 (28)
  • Jun 2022 (30)
  • May 2022 (30)
  • Apr 2022 (27)
  • Mar 2022 (31)
  • Feb 2022 (28)
  • Jan 2022 (32)
  • Dec 2021 (34)
  • Nov 2021 (29)
  • Oct 2021 (33)
  • Sep 2021 (32)
  • Aug 2021 (33)
  • Jul 2021 (32)
  • Jun 2021 (30)
  • May 2021 (29)
  • Apr 2021 (27)
  • Mar 2021 (30)
  • Feb 2021 (28)
  • Jan 2021 (31)
  • Dec 2020 (34)
  • Nov 2020 (35)
  • Oct 2020 (30)
  • Sep 2020 (30)
  • Aug 2020 (32)
  • Jul 2020 (29)
  • Jun 2020 (30)
  • May 2020 (31)
  • Apr 2020 (30)
  • Mar 2020 (31)
  • Feb 2020 (29)
  • Jan 2020 (31)
  • Dec 2019 (30)
  • Nov 2019 (30)
  • Oct 2019 (32)
  • Sep 2019 (30)
  • Aug 2019 (31)
  • Jul 2019 (32)
  • Jun 2019 (33)
  • May 2019 (34)
  • Apr 2019 (32)
  • Mar 2019 (43)
  • Feb 2019 (28)

Category Cloud

Asiatisk Baker Brun Blogginnlegg brød Bøker dessert fisk forrett Fra mormors kokebok Fredagskos frokost Frukt & Bær Gjærbakst grønnsaker Høst Italiensk mat Jul & Advent Kaker Kjeks kjøttfritt lunsj Merkedager - Spesielle dager Middag norsk tradisjonsmat Oppskrift Sesongvare Spania tilbehør Utfordringen 2020 vegetar
Follow Heidis boble on WordPress.com
Blog at WordPress.com.
  • Follow Following
    • Heidis boble
    • Join 41 other followers
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • Heidis boble
    • Customise
    • Follow Following
    • Sign up
    • Log in
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • View post in Reader
    • Manage subscriptions
    • Collapse this bar
 

Loading Comments...