Keyes, Marian, (2006) «Anybody Out There?»

Jeg er nettopp ferdig med å lese Marian Keyes «Anybody Out There?» som ble utgitt i 2006, og jeg må bare rett og slett starte med at dette er ei nydelig bok. Når det er sagt må jeg bare innrømme at dette med Marian Keyes bøker har jeg tydeligvis angrepet litt merkelig. Sånn går det når man leser en bok man liker, og raser av sted til biblioteket, og rasker med seg alle bøkene som man finner som den forfatteren noen gang har skrevet. I «Anybody Out There?» møtte jeg igjen Rachel, fra «Rachels ferie«, ei bok jeg likte så godt! Og så viser det seg at Rachel og er Anna søstre! For et fantastisk og hyggelig sammentreff, tenkte jeg ei stund, men så skulle jeg begynne å lese «Watermelon» og jammen er det samme familie. Da måtte jeg bare begynne å google og gjett hva? Det er en serie som heter «The Walsh Family» med seks bøker så langt, «Rachels holiday» er nummer 2 i serien og «Anybody Out There?» er nummer 4.  Så dette ble jo ikke helt bra da, – men på den andre siden kan bøkene leses uavhengig av hverandre, så det har sikkert ikke noe å si at jeg har rotet litt rundt på rekkefølgen på bøkene.

https://heidisboble.no/polsehorn/
Keyes, Marian, (2006) «Anybody Out There?», Penguin books og Pølsehorn

Uansett, «Anybody Out There?»  handler om Anna Walsh. I begynnelsen av boka møter vi henne hjemme hos foreldrene i Irland, hvor hun har fått finstua som soverom. Hun er hardt skadd, så vel fysisk som psykisk. Hun har blant (hatt brukne bein), avrevne fingernegler, arr, og er strengt tatt litt av et syn. «Howya, Frankenstein, Alec called … Howya, I replied with dignety. …» Side 18. Nå når hun har blitt bedre, rusler blant annet hun søsteren(e) og nevøen (med cowboy hatt) på en liten tur i nabolaget hver eneste dag. Moren nekter å bli med: «… there would be so many of us that people «would be looking»» (side 17), og de var tydeligvis litt av et syn der de beveget seg sakte fremover. «… it was like the circus had come to town» (side 17). Etter hvert som hun blir litt bedre har Anna bare en tanke i hodet, og det er å komme seg tilbake til livet sitt i New York, og ikke minst til ektemannen Aidan.

«I had to return to New York. I had to get back to my job. I had to get back to my friends. And although there was no way I could tell anyone this, because they would have sent for the men in the white coats, I had to og back to Aiden

Keyes, Marian, (2006) «Anybody Out There?», Penguin books , (side 12).
Keyes, Marian, (2006) «Anybody Out There?», Penguin books

Strengt tatt er jeg helt betatt av Keyes bøker. Det startet med «En sak har minst tre sider» og fortsatte med «Rachels holiday», «Lucy Sullivan skal gifte seg» og «De desperates kafé». Jeg har helt sikkert har skrevet dette før  – men en god ting kan ikke sies for mange ganger: Jeg synes Keyes skriver nydelig, humoristisk og ikke minst «spennende». Ja, ikke spennende som i en thriller eller krimroman, men spennende fordi hun kan skrive humoristisk og vittig om vanskelige tema, og ikke minst fordi bøkene absolutt ikke er forutsigbare. Nok en gang en nydelig roman fra Keyes, som kanskje er den jeg liker best så langt. Jeg har ingen tvil og gir terningkast: 6.

Hvis du ønsker oppskriften på Pølsehorn, TRYKK HER!

https://heidisboble.no/polsehorn/
Keyes, Marian, (2006) «Anybody Out There?», Penguin books og Pølsehorn

Generelle opplysninger dagens bok:

 • Forfatter: Keyes, Marian
 • Tittel: «Anybody Out There?»
 • Serie: «The Walsh Family #4»
 • Sjanger: Chick.litt, Fiksjon
 • Sider: 593
 • Forlag: Penguin books
 • Utgitt: 2006
 • Lånt på Moholt bibliotek

«The Walsh Family»:

 1. «Watermelon»
 2. (1997 )«Rachels holiday», Penguin books
 3. «Angels»
 4. (2006) «Anybody Out There?», Penguin books
 5. The Mystery of Mercy Close
 6. Mammy Walsh’s A-Z of the Walsh Family

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s