Dette er et godt vegetarisk alternativ til Hamburger. Disse burgerene blir saftige og gode, og pankobrødet som de dyppes i gjør at de blir litt sprø på utsiden. Denne oppskriften gir 4 – 6 store burgere (eller 10-12 slidere), som metter godt sammen med burgerbrød og tilbehør. Når det er grilling og sånt synes jeg det er bedre å lage sliders – miniburgere, for da kan man spise mer enn en.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | Enkel/middels |

Ingredienser:
| 1 ½ dl | Quinoa |
| 1 | Løk |
| 1 ss | Olje (raps) |
| 3 | Egg |
| 1 dl | Strøbrød |
| 2 dl | Hvitost (revet) |
| ½ ts | Salt |
| ¼ ts | Pepper |
| Olje |
Panering:
| 1 | Egg |
| 1 dl | Pankobrød |
| 1 ts | Salt |
Slik gjør du:
| 1 Kok quinoaen etter anvisningen på pakken – La den hvile i 5 min. når den er ferdig |
| 2 Skrell og hakk løken – Ha en ss olje i stekepannen, og – Sett den på middels varme – Tilsett løken, og – La den surre til den er blitt blank og myk |
| 3 Bland sammen: Quinoa, løk, egg, strøbrød, revet hvitost, salt, og pepper – Rør sammen til en tykk røre, og – La den stå i ca. 10 min. |
| 4 Form Quinoarøren til burgere, eller sliders (små burgere) |
| 5 Ha ett pisket egg, i en dyp tallerken, og – Ha brødet i en annen |
| 6 Ha olje i en stekepanne, og Varm den på middels varme |
| 7 Dypp slideren først i egg så i brødsmuler |
| 8 Stek burgerene/slidersene i oljen, – 2-3 min. på hver side |
| 9 Serveres i brød, med tilbehør |
Forslag til Tilbehør:
- Farmors Potetsalat , for oppskrift TRYKK HER
- Coleslaw , for oppskrift TRYKK HER
- Krydrede potetbåter, for oppskrift TRYKK HER
- Grønn salat, for oppskrift TRYKK HER
- Majones, for oppskrift TRYKK HER
- Hamburgerbrød, for oppskrift TRYKK HER
- Grove Hamburgerbrød, for oppskrift TRYKK HER




