Quinoaburger

Dette er et godt vegetarisk alternativ til Hamburger. Disse burgerene blir saftige og gode, og pankobrødet som de dyppes i gjør at de blir litt sprø på utsiden. Denne oppskriften gir 4 – 6 store burgere (eller 10-12 slidere), som metter godt sammen med burgerbrød og tilbehør. Når det er grilling og sånt synes jeg det er bedre å lage sliders – miniburgere, for da kan man spise mer enn en.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4-6   Enkel/middels

Ingredienser:

1 ½ dl Quinoa
1 Løk
1 ss Olje (raps)
3 Egg
1 dl Strøbrød
2 dl Hvitost (revet)
½ ts Salt
¼ ts Pepper
  Olje

Panering:

1 Egg
1 dl Pankobrød
1 ts Salt

Slik gjør du:

1 Kok quinoaen etter anvisningen på pakken
– La den hvile i 5 min. når den er ferdig
2 Skrell og hakk løken
– Ha en ss olje i stekepannen, og
– Sett den på middels varme
– Tilsett løken, og
– La den surre til den er blitt blank og myk
3 Bland sammen:
Quinoa, løk, egg, strøbrød, revet hvitost, salt, og pepper
– Rør sammen til en tykk røre, og
– La den stå i ca. 10 min.
4 Form Quinoarøren til burgere, eller
sliders (små burgere)
5 Ha ett pisket egg, i en dyp tallerken, og
– Ha brødet i en annen
6 Ha olje i en stekepanne, og Varm den på middels varme
7 Dypp slideren først i egg så i brødsmuler
8 Stek burgerene/slidersene i oljen,
– 2-3 min. på hver side
9 Serveres i brød, med tilbehør

Forslag til Tilbehør:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s