I dag er det vårjevndøgn , og det er et sikkert tegn på at NÅ er våren og sommeren rett rundt hjørne. Jeg synes det er godt å tenke på at i dag er natt og dag like lange over hele verden. Det gir en liten følelse av tilhørighet, og ikke minst viten om at nå blir det bare lysere og lysere her oppe i nord. Ja da, jeg vet det! – Det har “gått mot lysere tider” lenge – helt siden jul. Det flotte nå, er jo at det blir masse lys og snart vår!

Jeg tenkte det ville passe bra med solboller – med et stort øye av vaniljekrem – på denne flotte dagen.
Solboller:
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 | 2 ½ time | Enkel / Middels |
Ingredienser:
| 1 l | Hvetemel |
| 1 pk | Tørrgjær |
| 1 dl | Sukker |
| 1 ts | Kardemomme |
| 100 g | Smeltet margarin |
| 3 ½ dl | Melk |
| Smør, sukker og kanel | |
| Egg til pensling | |
| Vaniljekrem (for oppskrift trykk her) |
Slik gjør du:
| Ha alt det tørre (hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær) i bakstebollen |
| Smelt margarin i en kasserolle og tilsett melken når margarinen er smeltet. Varm til melken er fingervarmt (ca. 36 grader) og hell den i bakstbollen |
| Elt deigen i ca 3-4 minutter med maskin eller for hånd |
| Settes til heving på et lunt sted (ca 30-60 minutter), med et kjøkkenhåndkle over |
| Mens deigen heves lages vaniljekremen (for oppskrift TRYKK HER) (Min vaniljekrem er er enkel å lage, men ferdigkjøpt går også bra!) |
| Når deigen er ferdig hevet, hvelves den på et bord med litt hvetemel og kjevles ut til en avlang tynn leiv |
| Smør deigen med smør/margarin og strø på godt med sukker og kanel |
| Rull deigen sammen til en pølse, og skjær ca. 12 tykke, lubne biter |
| Legg dem på en stekeplate dekt med bakepapir. Etterheves i ca 30 min. |
| – Lag soløyet: – Pisk opp vaniljekremen så den blir glatt og fin – Ta 3 fingre og plasser i midten av bollen, og skyv utover så det blir et hull midt i bollen – Ha ca. en ss vaniljekrem ned i hullet (Vaniljekremen kan godt stikke litt opp) |
| Pensle med egg |
| Stek ved 200 grader i 12-15 minutter |
| Avkjøl på rist |

Tips! Hvis det blir noen igjen legg dem i fryseren, til en annen dag!
