
Utfordring 2019: Denne gangen har jeg kost meg skikkelig med utfordringen for 2019. Jeg har bakt Glasurpletter etter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. (Side 66-67).
Glasurplettene kjempegode både med og uten melis – en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipanblomster, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss – Dette var skikkelig gøy!

Vi var alle enige om at vi skulle ha ønsket at vi hadde kommet på dette mens barna var små. Disse plettene hadde jo, vært full suksess i et bursdags-, te- eller i et prinsesseselskap som vi har hatt utrolig mange av opp gjennom årene. På et kakesalg, ville de ha vært utsolgt på 1 2 3. Siden det var full suksess både blant fire godt voksne som dekorerte plettene, og blant ungdommene som bare fikk smake (og jeg har fått lov av baker Brun å legge ut noen oppskrifter fra boka) – legger jeg ut oppskriften på dem her:
Glasurpletter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Side 66 – 67:
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| ca 40 | God tid | Middels |
Ingredienser:

| 800 g | Hvetemel |
| 400 g | Smør |
| 400 g | Melis |
| 4 | Egg |
| 4 ts | Vaniljesukker |
| 4 ts | Bakepulver |
| Melis, kakestrø, konditorfarge osv |
Slik gjør du:
| Bland alt sammen til en myk deig |
| Pakk deigen inn med plast, og sett den kjølig noen timer eller natten over |
| Del den i fire, og kjevle ut på melet bakebord (ca. 2-3 mm tykk) |
| Stikk ut plettene i ønsket mønster |
| Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett |
| Stekes på 170 grader, midt i ovnen i ca 12-16 min. |
| Avkjøles på rist |
| Rør melis og vann til en litt tykkflytende glasur, tilsett konditorfarge |
| Pynt med melis, kakestrø, og ikke minst kos deg! |

Det ble veldig mange glasurpletter, selv om jeg laget hver enkelt ganske stor. Halvparten av deigen kjevlet jeg som baker Brun anbefalte, den andre halvparten noe tykkere (4-5 mm). Det ble omtrent 50 pletter – så vi spiste noen, resten ble med på ulike arbeidsplasser i dag. Jeg tror jeg vil anbefale å halvere oppskriften – og heller bake dem oftere.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
