I går bakte jeg brød med semulegryn. Det er nok et av de beste brødene i min bakebok. Dette brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt og er et flott frokost- og matpakkebrød. Passer utmerket til gryteretter, pasta og ikke minst mat fra midtøsten som for eksempel Tagine med kalkun.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 120 min | Lett |
Ingredienser:
| 5 dl | Semulegryn |
| 5 dl | Hvetemel |
| 2 ts | Sukker |
| 2 ts | Salt |
| ½ pk | Gjær |
| 2 ss | Olje (nøytral) |
| 4 dl | Vann (lunket) |
Slik gjør du:
| 1 Ha alt det tørre i en bakstebolle |
| 2 Løs opp gjæren i det lunkne vannet |
| 3 Ha vann, gjær og olje sammen med melet |
| 4 Elt godt – enten med maskin eller for hånd |
| 5 Ha deigen ut på et bakebord, del den i to og form to runde, glatte boller |
| 6 Rull bollene i semulegryn og sett dem på et stekebrett med bakepapir |
| 7 La bollene hvile under en kopphåndduk i 15 min. |
| 8 Trykk brødene ned med håndflaten (de skal bil ca 2-3 cm tykke) |
| 9 Dekk dem med kopphåndduken og la dem hvile i ca 60 min. |
| 10 Skjær eller stikk et mønster i brødet |
| 11 Stekes på 225 grader i 20 min. |
| 12 Avkjøles på rist |

Tips! Eventuelle rester bør fryses. Tines i romtemperatur og skjerpes litt i ovnen før bruk.


One Comment Add yours