I går skulle vi egentlig ut og spise, og på bloggen i dag hadde jeg tenkt å prøve meg som «matkritiker». Ja, i lett versjon da! Bare fortelle om restauranten og maten og slike hyggelige ting. Isteden, måtte jeg avlyse hele greia. Av en eller annen mystisk grunn har nå også kneet mitt slått seg helt vrangt – ikke kan jeg strekke det ut, ikke bøye det, og klarer bare så vidt å kreke meg over gulvet. – ikke vet jeg hva som feiler det! Forslagene i familien er mange – den beste er at jeg spiste for mange påskeharer, og dermed hoppet for mye rundt! Ikke vet jeg.
Så, da stavret jeg litt rundt, og fant til slutt ut at jeg skulle bake en appelsinkake isteden. Det passer jo fint nå rett før påske. Dette er en gammel oppskrift, som jeg fikk av min mormor for mange, mange år siden. Til denne kaken brukes semulegryn og kokos i tillegg til hvetemel. Den er skikkelig god, og den blir enda bedre hvis du tar deg tid til å lage sukkerlaken som hører til.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 8 | 75 min | Enkel |
Ingredienser:
| 5 | Egg |
| 175 g | Sukker |
| 160 g | Semulegryn |
| 90 g | Kokos |
| 3 ts | Bakepulver |
| 150 g | Hvetemel |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 2 ss | Appelsinskall (revet) |
| 250 g | Margarin, smeltet og avkjølt i 10 minutter |
Sukkerlake:
| 100 g | Sukker |
| 3 | Appelsiner: – Saft (ca 2 ½ dl presset) – Appelsinskall (revet) |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180°C |
| 2 Smør en rund form (20cm) eller (en liten langpanne (20cm x 30cm) – Legg gjerne bakepapir i bunnen og langs kantene |
| 3 Smelt margarin og avkjøl den i 10 min. |
| 4 Begynn med sukkerlaken: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Kok på medium varme til sukkeret er oppløst – Småkok i ca. 10 min. – Til laken har tyknet og er litt sirupsaktig – Avkjøl |
| 8 Ha alle ingredienser, unntatt margarin i en bakebolle, og – Kjør i mikseren til deigen er blandet og tykk |
| 9 Ha i smøret og kjør videre til alt er blandet |
| 10 Stekes i ca. 30 min. – Kaken skal være fast i midten (sjekk med en pinne) |
| 11 Avkjøles |
| 12 Del i passe biter og serveres toppet med appelsinsirupen |

