For å hoppe rett til oppskriften: Brød med semulegryn TRYKK HER

Hva er vel hyggeligere enn å lese god bok sammen med en god frokost med et godt brød? Brød med semulegryn er et av de beste brødene i min bakebok, og passer godt som et frokostbrød.
Jeg ble akkurat ferdig med å lese «En hemmelig affære», skrevet av, Justin Gakuto Go. Det var ganske fort gjort – en hyggelig lettlest bok med en hyggelig, men ganske enkel historie. «Brevet kom med kurér i forrige uke». Boka starter med at den nyutdannete amerikanske hovedpersonen, Tristan Campbell, får et brev fra et engelsk advokatfirma. De er på leting etter arvinger etter Imogen Soames-Andersson. Testamentet var skrevet for 80 år siden av Imogens kjæreste, Ashley Walsingham som omkom på Mount Everest i 1924. Hvis Tristen klarer å bevise at han er i slekt med Imogen, i løpet av to måneder, vil han arve en stor formue som er testamentert til henne eller hennes familie. Vi følger Tristen rundt i Europa på hans leting etter spor, samtidig som den hektiske kjærlighetshistorien til Imogen og Ashley Walsingham avdekkes.
Dette er en lettlest roman, som forteller en kjærlighetshistorie samtidig som den tar oss med rundt i Europa på 1920-tallet. Forfatteren skriver ganske lett og godt. Om jeg skal lese mer av Go? Tja, i alle fall ikke med det første. Muligens senere, for boka har relativt god underholdningsverdi selv om den er veldig enkel. Siden jeg har startet med å gi terningkast, kan jeg jo gi ett her også – Terningkast: 4.

Brød med semulegryn:
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 120 min | Lett |
Ingredienser:
| 5 dl | Semulegryn |
| 5 dl | Hvetemel |
| 2 ts | Sukker |
| 2 ts | Salt |
| ½ pk | Gjær |
| 2 ss | Olje (nøytral) |
| 4 dl | Vann (lunket) |
Slik gjør du:
| 1 Ha alt det tørre i en bakstebolle |
| 2 Løs opp gjæren i det lunkne vannet |
| 3 Ha vann, gjær og olje sammen med melet |
| 4 Elt godt – enten med maskin eller for hånd |
| 5 Ha deigen ut på et bakebord, del den i to og form to runde, glatte boller |
| 6 Rull bollene i semulegryn og sett dem på et stekebrett med bakepapir |
| 7 La bollene hvile under en kopphåndduk i 15 min. |
| 8 Trykk brødene ned med håndflaten (de skal bil ca 2-3 cm tykke) |
| 9 Dekk dem med kopphåndduken og la dem hvile i ca 60 min. |
| 10 Skjær eller stikk et mønster i brødet |
| 11 Stekes på 225 grader i 20 min. |
| 12 Avkjøles på rist |
Tips! Eventuelle rester bør fryses. Tines i romtemperatur og skjerpes litt i ovnen før bruk.
Generelle opplysninger om boka:
- Forfatter: Justin Gakuto Go
- Tittel: «En hemmelig affære»
- Sjanger: Chick litt.,
- Sider: 496
- Forlag: Gyldendal
- Utgitt: 2016
- Kjøpt



