Bingomiddag med røkelaks og dillstuede poteter.

Jeg startet litt sent med bingomiddag i år! Det er vel fordi jeg er så opptatt av bloggen, og hva jeg skal poste her. Men nå er det virkelig på tide å begynne med bingomiddager. Skal du på bingo? Lurer du vel på. Men, nei da! Ikke sånn bingo som du tenker på! Fryserbingo, det er det det er snakk om her. I løpet av høsten og vinteren er jeg veldig, og da mener jeg VELDIG flink til å legge mat i fryseren. I tillegg har jeg en filosofi som sier at alt kan fryses (unntatt filodeig, men det kan vi komme tilbake til en annen gang). Det jeg derimot ikke er så flink til, er å ta maten ut av fryseren igjen. Så når våren kommer – er fryseren stappende full, og da skal den jo gjerne være tom før sommeren! Så bingomiddag fungerer sånn: Jeg stikker hånden inn i fryseren , griper fatt i noe, og roper: BINGO! Det blir dagens middag! Lurt ikke sant?

For å gå rett til oppskriften på dillstuede poteter, TRYKK HER

Full fryser = Bingo middag
Jeg startet litt sent med bingomiddag i år! Det er vel fordi jeg er så opptatt av bloggen, og hva jeg skal poste her.  Men nå er det virkelig på tide å begynne med bingomiddager. Skal du på bingo? Lurer du vel på. Men, nei da! Ikke sånn bingo som du tenker på! Fryserbingo, det er det det er snakk om her. I løpet av høsten og vinteren er jeg veldig, og da mener jeg VELDIG flink til å legge mat i fryseren. I tillegg har jeg en filosofi som sier at at kan fryses (unntatt filodeig,men det kan vi komme tilbake til en annen gang). Det jeg derimot ikke er så flink til, er å ta maten ut av fryseren igjen. Så når våren kommer - er fryseren stappende full, og da skal den jo gjerne være tom før sommeren! Så bingomiddag fungerer sånn: Jeg stikker hånden inn i fryseren , griper fatt i noe, og roper BINGO! Det blir dagens middag! Lurt ikke sant?
BINGO!

Bingomiddag er et uttrykk fra da jeg var lita, og vi hadde bingomiddager så og si hver dag på vårparten. Bingo var i alle fall et nytt konsept, så det var kanskje derfor vi kalte det bingomiddag. I tillegg var det nok uforutsigbarheten og spenningen med hva som ble trekt til dagens middag! Det ble mye rart skal jeg si. En gang spiste vi for eksempel spinat til forrett, spinat til hovedrett og spinat til dessert – og jeg tror jammen vi fikk spinat til kvelds også! Nå, har jeg moderert konseptet litt, så det blir ikke full skåre på bare en ting. I dag blir det iallefall en skikkelig god middag, for jeg trakk ut røkt laks av fryseren. Det var nok var rester fra påska. Som tilbehør har jeg laget dillstuede poteter og eggerøre. Det ble skikkelig godt.

Røktlaks med dillstuede poteter Ingredienser 10 Poteter 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper 3 ss Dill (hakket)
Røktlaks med dillstuede poteter

Dillstuede poteter:

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 30 min. Enkel

Ingredienser:

10 Poteter
2 ss Hvetemel
4 dl Melk
½ ts Salt
½ ts Pepper
Dill (hakket)

Slik gjør du:

1 Skrell potetene,
– Del dem i passelige terninger, og
– Kok til de er møre  
2 Lag hvit saus:
– Kok opp 3 ½ dl melk
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel og melkeblandingen, mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min., mens du rører
– Smak til med salt og pepper
– Ta sausen av varmen
3 Tilsett de kokte potetene og dillen
4 Rør rundt, og
– Gi eventuelt et raskt oppkok
– Rør rundt
5 Serveres varm
Røktlaks med dillstuede poteter  Ingredienser  10	Poteter 2 ss	Hvetemel 4 dl	Melk ½ ts	Salt ½ ts	Pepper 3 ss	Dill (hakket)
Røktlaks med dillstuede poteter

Tips! Smaker godt som tilbehør til gravlaks, røkt fisk og kjøtt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s