Odds hjørne, sykdom og ikke minst Edgars konfirmasjonskake

Kronenbourg 1664, Brasseries Kronenbourg, Frankrike

Jeg ønsker alle lesere en skikkelig god lørdag. Her i huset er det sykdom på gang – både jeg og Odd har fått lungebetennelse! Og tro ikke at jeg har smittet Odd, for vi har ikke samme type en gang! Men nå knasker vi antibiotika (hver vår type), og håper vi blir snart frisk. Siden Odd er syk betyr det at han ikke får til å smake på noen nye øl denne helgen, og det er jo trist for både dere og han! Det ølet som blir lagt på Odds hjørne i kveld , og det som kommer i morgen (kl 18.00), er øl han har vurdert tidligere, men som ikke er blitt publisert på Odds hjørne enda. Nå håper jeg bare at han blir frisk snart, så vi kan fortsette med å legge ut nye spennende øl på bloggen!

For å hoppe rett til oppskriften på Edgars konfirmasjonskake, TRYKK HER

Edgards konfirmasjonskake Bunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann

I dag har jeg lyst til å vise dere Edgar sin konfirmasjonskake. Det er en bløtkakebunn, fylt med vaniljekrem og bringebær. Skikkelig godt! Den er trekt med marsipan og pyntet med Edgar sine favoritter – PC, hamburger, eslet; som var kosedyret hans da han var liten, spillkonsoll og mye, mye mer. Nå må jeg innrømme at det ikke er jeg som har laget pynten – det er Svetlana. Så det var skikkelig teamwork: Jeg bakte kaka, trakk den med marsipan, og hadde på pyntebåndet nederst – og Svetlana laget pynten! Flott, ikke sant?

Edgards konfirmasjonskake Bunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann

Oppskrift på Edgars konfirmasjonskake

Ingredienser Kakebunn:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Kokende vann
Melk til dynking
Bringebær og bringebærsyltetøy
Fløte og Vaniljekrem
Marsipan og konditorfarger

Ingredienser Vaniljekrem (½ porsjon):

3 dl Melk
1 Egg
25 g Maizenna
½ ss Vaniljesukker
1 ss Sukker

Tips! Du kan godt farge marsipanen, og lage ferdig marsipanfigurene til pynten på forhånd. De kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

Slik gjør du:

Lag kakebunnen:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
3. Vend inn mel, vanilje og bakepulver
– Bruk slikkepott
(ikke slå ut lufta som er rørt inn)
4. Hell røra i en smurt form 20/22 cm
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter
6. Avkjøl kakebunnen på rist
7. Lag Vaniljekrem:
– Ha alt i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
– Kok i 3 minutter
– Helles over på et fat,
– Legg plast over (helt ned til kremen)
– Avkjøles
– Pisk opp før bruk
Montering:
7. Del kakebunnen i 2 eller 3
8. Pisk krem m/litt vaniljesukker
– Pisk opp vaniljekremen
9. Dynk bunnen godt med melk
– Smør et tynt lag med syltetøy på bunnen
– Sprøyt på vaniljekrem
– Fordel noen bær i kremen
– Legg på litt mer krem
10. Legg på det øverste laget.
11. Dynk godt
– smør inn hele kaken med pisket krem
(over og rundt på sidene)
12. Sett kaken i kjøleskapet,
mens du ordner med marsipanen
13. Kjevle ut marsipanlokket, og
– Legg det på så glatt som mulig
– Pynt kaken
Edgards konfirmasjonskake Bunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s