«Lost Dogs and Lonely Hearts» og Havrekjeks med sjokolade

Jeg var på Kråka her forleden dag, og stakk samtidig innom gjenbrukssentralen. Synes alltid at det er så masse spennende der. Det er ikke alltid jeg finner noe, men til Odds store fortvilelse, tar vi ofte med oss noe derfra, samtidig som vi leverer noe der. Jeg synes det fungerer fint, men ifølge Odd blir det ikke noe mindre rot på den måten. Denne gangen tok jeg blant annet med meg «Lost Dogs and Lonely Hearts» skrevet av Lucy Dillon og som er utgitt på Hodder & Stoughton i 2009 (Ensomme hjerter og hjemløse hunder, på norsk). Tenkte at det ville bli bra å ha litt lesestoff i sommerhuset vårt også. Jeg synes det fungerer bra, for når jeg er ferdig   resirkulerer ved å gi den bort til noen som vil ha den, et loppemarked, bokbyttestativ eller tilbake til gjenbrukssentralen. Det fungerer helt flott (for meg)!

Hvis du å hoppe rett til oppskriften på Havrekjeks med sjokoladebiter, TRYKK HER!

Lucy Dyllen (2009) «Lost Dogs and Lonely Hearts» Hodder & Stoughton og havrekjeks med sjokoladebiter
Lucy Dyllen (2009) «Lost Dogs and Lonely Hearts» Hodder & Stoughton og Havrekjeks med sjokoladebiter

Så, denne gangen leste jeg som sagt «Lost Dogs and Lonely Hearts», eller «Ensomme hjerter og hjemløse hunder» som den heter på norsk. Det er en good-read-book. Iallfall det jeg kaller den – bare koselig lesning og ingen konflikter, og så går det godt til slutt! Flott og avslappende sommerlektyre. I denne boka møter vi, 39 år gamle Rachel, som drar for å ordne opp sin tante Dots dødsbo. Tante Dot har et hus, hundepensjonat fra hvor hun omplasserer hunder. Rachel som ifølge henne selv, ikke er et «hundemenneske», arver tantens border collie og må finne gode hjem til alle de hjemløse hundene. “Sorry, I don’t remember anything about a dog in the will, she [Rachel] said, … Sorry, the last week or so has been a bit of a nightmare for me …” (s.3). Ikke bare har hun slått opp med kjæresten, men også sagt opp/mistet jobb og bosted. I tillegg til Rachel følger vi Natalie and Johnny et ungt ektepar som forsøker å få barn, og Zoe som er nyskilt med to viltre barn, en liten valp og en helt umulig eksmann.

Lucy Dyllen (2009) «Lost Dogs and Lonely Hearts» Hodder & Stoughton og havrekjeks med sjokoladebiter

“I always say my biological clock must be digital, because I’ve never heard it ticking.” 

Rachel i Lucy Dillon (2009) «Lost Dogs and Lonely Hearts» Hodder & Stoughton

Det er en søt og hyggelig historie, som handler like mye om hundene som om menneskene. Jeg må ærlig innrømme at etter å ha lest den boka, har jeg virkelig fått lyst på hund igjen. Boka er skrevet med så mye varme og omsorg, at du ser for deg disse stakkars hundene og hvor mye de ønsker seg et nytt hjem, og hvor glade hovedpersonene er/blir i hunder. Hvis du liker ukompliserte, ganske forutsigbare historier, hvor alt går godt anbefaler jeg absolutt denne boka. Du føler deg varm og hjertet og blir utrolig glad i hunder av å lese den. Terningkast: 4

Lucy Dyllen (2009) «Lost Dogs and Lonely Hearts» Hodder & Stoughton og havrekjeks med sjokoladebiter
Lucy Dyllen (2009) «Lost Dogs and Lonely Hearts» Hodder & Stoughton og Havrekjeks med sjokoladebiter

Oppskrift på Havrekjeks med sjokoladebiter

Dette er kjempegode kjeks som lages på en-to-tre. De er aller best når de kommer rett fra ovnen.

Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin  100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg  ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron  ½ ts	Bakepulver  ½ ts	Salt  50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 – 1840 min.Lett
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin  100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg  ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron  ½ ts	Bakepulver  ½ ts	Salt  50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Ingredienser:

100 g Margarin
100 g Sukker (hvitt)
100 g Brunsukker
1 Egg
½ ts Vaniljeekstrakt
100 g Havregryn
125 g Hvetemel
½ ts Natron
½ ts Bakepulver
½ ts Salt
50 g Melkesjokolade – revet
115 g Sjokoladebiter
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g Margarin 100 g Sukker (hvitt) 100 g Brunsukker 1 Egg ½ ts Vaniljeekstrakt 100 g Havregryn 125 g Hvetemel ½ ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt 50 g Melkesjokolade - revet 115 g Sjokoladebiter

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 190°C
2. Kjør havregryn i foodprosessoren til et fint pulver
3. Rør margarin og sukker lyst og luftig
( både det brune og det hvite)
4. Rør sammen egg og vaniljeekstrakt i en kopp
5. Tilsett eggeblandingen i smørblandingen, og
– visp til det er godt blandet
6. Tilsett de tørre ingrediensene, og
– Pisk videre
7. Tilsett revet melkesjokolade
– Pisk litt til
8. Rør inn sjokoladebitene
9. Trill kuler (12-18),
på størrelse med en pingpongball
10. Sett dem på en bakepapirkledd plate
– Ha ca 5 cm mellom
11. Stekes i 10 minutter
(gylden farge, ser litt uferdige ut)
– Ønsker kjeksen litt sprøere, stek litt lengre
12. La kjeksen stå på plata i 2-3 minutter,
før de settes på rist
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin  100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg  ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron  ½ ts	Bakepulver  ½ ts	Salt  50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Generelle opplysninger om dagens bok:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s