Sommer og snurrer med ost, persille, purre og paprika

For å hoppe rett til oppskriften på snurrer med ost, persille, purre og paprika, TRYKK HER

Endelig kom sommeren, men passe varme og sol fra (nesten) skyfri himmel. Rundt 20 grader, liten bris og deilig sol – det gjorde helga helt topp for både mennesker og blomster. Ikke nok med det men på lørdag hadde vi besøk av en hel karavane av HOT ROD biler. Ja, ikke vi da, men de kjørte i fin linje nedover til rundkjøringen, hvor de slo av motorene og tok en pause før de kjørte tilbake. Det var et flott syn av nypussede og flotte biler.

Det var nesten litt trist og måtte dra fra sommerhuset i går kveld. Men vi kommer snart tilbake.

Siden vi fikk besøk av noen gode venner i helga, nyttet jeg selvfølgelig sjansen til å bake litt. Blant annet bakte jeg kjempegode snurrer! I gjærdeigen tilsatte jeg ost, persille og paprika, og fylte snurrene med mer ost, purre og litt paprika. De var kjempegode å spise slik de var.

Snurr med ost, persille, purre og paprika Ingredienser 3 ½ dl Vann 1 pk Gjær Ca. 600 g Hvetemel 150 g Hvitost (revet) ½ bunt Persille (hakket) ¼ - ½ Purre (hakket) 1 ts Salt 2 ts Sukker Fyll: 150 g Ost (revet) ¼ - ½ Purre i skiver ½ bunt Persille (hakket) 1 Paprika (i biter)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
20 100 min.   Enkel

Ingredienser:

3 ½ dl Vann
1 pk Gjær
Ca. 600 g Hvetemel
150 g Hvitost (revet)
½ bunt Persille (hakket)
¼ – ½ Purre (hakket)
1 ts Salt
2 ts Sukker

Fyll:

150 g Ost (revet)
¼ – ½ Purre i skiver
½ bunt Persille (hakket)
1 Paprika (i biter)

Slik gjør du:

1 Rasp osten, og
– Hakk persille og purre
2 Rør ut gjæren i det lunkne vannet
3 Tilsett de øvrige ingrediensene
4 Elt deigen i 4-6 min.
5 Dekk deigen med et bakeklede, og
– Sett deigen til heving
(ca. 45-60 min.)
6 Skjær paprikaen i biter og
– Skjær purren i skiver
– Ha 1 ss olje i en stekepanne, og
– La paprika og purre surre i noen min.
svak/ middels varme til de blir myke
Snurr med ost, persille, purre og paprika Ingredienser 3 ½ dl Vann 1 pk Gjær Ca. 600 g Hvetemel 150 g Hvitost (revet) ½ bunt Persille (hakket) ¼ - ½ Purre (hakket) 1 ts Salt 2 ts Sukker Fyll: 150 g Ost (revet) ¼ - ½ Purre i skiver ½ bunt Persille (hakket) 1 Paprika (i biter)
Deigen blir ganske tøff, med grønne prikker fra persillen og purren
7 Hell deigen på et bakstebord
– Del den i to
– Kjevle den ut til et rektangel
– Legg på fyllet
– Rull sammen til en pølse, og
– Skjær skiver, som
– Settes på bakepapirkledd stekeplate
Snurr med ost, paprika, purre og paprika Ingredienser 3 ½ dl Vann 1 pk Gjær Ca. 600 g Hvetemel 150 g Hvitost (revet) ½ bunt Persille (hakket) ¼ - ½ Purre (hakket) 1 ts Salt 2 ts Sukker Fyll: 150 g Ost (revet) ¼ - ½ Purre i skiver ½ bunt Persille (hakket) 1 Paprika (i biter)
Kjevle ut deigen til et rektangel, strø over persille, purre og ost, rull deigen sammen til en pølse før du skjærer skiver, som du setter på en bakepapirkledd stekeplate
8 Sett stekeovnen på 200 grader
– La snurren etterheve i ca 30 min.
9 Pensle eventuelt med egg, og
– Stekes i 12 minutter
Snurr med ost, persille, purre og paprika Ingredienser 3 ½ dl Vann 1 pk Gjær Ca. 600 g Hvetemel 150 g Hvitost (revet) ½ bunt Persille (hakket) ¼ - ½ Purre (hakket) 1 ts Salt 2 ts Sukker Fyll: 150 g Ost (revet) ¼ - ½ Purre i skiver ½ bunt Persille (hakket) 1 Paprika (i biter)
Kaffe og Snurr med ost, persille, purre og paprika

Kan også anbefale snurrene som tilbehør til supper og salater. Nydelig til for eksempel tomatsuppe (for oppskrift trykk HER) eller Sjampinjongsuppe (for oppskrift, trykk HER)

Leave a comment