I dag har min far bursdag, og jeg håper han får en fin dag. Dessverre er jeg ikke sammen med han for å feire dagen, for han er i Spania i feriehuset sitt, og jeg er i Norge i sommerhuset mitt. Heldigvis er min mor, min sønn, min søster og nevø der for å feire dagen sammen med han. Og da regner jeg med at de fullt hus og stormende jubel fra morgen til kveld. Så gratulerer så mye med dagen!
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Bursdagskake, så TRYKK HER



Selv om jeg ikke kan feire dagen sammen med min far, har jeg bakt bursdagskake til ære for han. Deilig kakebunn (favorittkake) , fylt med krem blandet med bjørnebærsyltetøy og banan – kakene med banan i seg er de beste synes jeg. Toppet med marsipan, og pyntet med sjokolade. NAM!!!!!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 1 time (3 timer) | Enkel/middels |
Ingredienser:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Kokende vann |
Tips! Du kan godt bake kakebunnen dagen før
Fyll:
3 dl | Kremfløte |
4 – 6 ss | Syltetøy |
2 | Bananer |
Slik gjør du:
1 Pisk egg og sukker til eggedosis |
2 Tilsett kokende vann, og – Pisk til det blir kaldt |
3 Vend inn mel, vanilje og bakepulver |
– Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
4 Ha i smurt form 20/22 cm |
5 Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
6 Avkjøl kakebunnen på rist |

Montering: |
7 Del kakebunnen i 2 |
8 Pisk kremen – Ha halvparten av kremen i en annen bolle – Tilsett syltetøyet – Bland godt |
9 Dynk bunnen godt med melk |
– Fordel litt av syltetøykremen på bunnen |
– Legg på skivet banan |
– Legg på litt mer syltetøykrem |




10 Legg på det øverste laget |
11 Dynk og fordel resten av kremen over, |
og rundt på sidene |

12 Pynt kaken som du ønsker |
