Utfordringen 2019: Suksessmakroner

I går koste jeg meg med å bake Baker Brun sine Suksessmakroner. Oppskriften står på side 65 i Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“. Siden nok en av Baker Brun sine oppskrifter ble så vellykket – legger jeg ut oppskriften her.

Suksessmakroner (etter oppskrift fra Baker Brun) Ingredienser: Topping: 200 g 	Kokesjokolade 15	Muffinsformer Suksesskrem:  1 dl	Kremfløte 125 g 	Sukker 4 	Eggeplommer 1	Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g 	Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g 	Mandler 500 g 	Sukker  7	Eggehviter

Suksessmakroner etter oppskrift fra Baker Brun:

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 3 timer   Vanskelig

Ingredienser:

Topping:

200 g Kokesjokolade
15 Muffinsformer

Suksesskrem:

1 dl Kremfløte
125 g Sukker
4 Eggeplommer
1 Vaniljestang (2 ts vaniljesukker)
150 g Smør (ekte)

Mandelbunn:

500 g Mandler
500 g Sukker  
7 Eggehviter

Slik gjør du:

1 Toppingen:
– Smelt sjokoladen over vannbad
– Smør muffinsformene sjokoladen (2 ganger)
Sjokoladen blir blankest hvis du bruker
silikonformer,
men vanlige former av papir går også bra
– Avkjøl i kjøleskap
Suksessmakroner (etter oppskrift fra Baker Brun) Ingredienser: Topping: 200 g Kokesjokolade 15 Muffinsformer Suksesskrem: 1 dl Kremfløte 125 g Sukker 4 Eggeplommer 1 Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g Mandler 500 g Sukker 7 Eggehviter
2 Suksesskrem:
– Ha fløte, egg, vaniljesukker og sukker
i en kasserolle
– Varm opp på middelsvarme
– Rør godt helt til du får en tykk konsistens
(ca 5-10 min.)
– Avkjøl litt og rør inn smøret
– Sett kremen til avkjøling til den stivner
Suksessmakroner (etter oppskrift fra Baker Brun) Ingredienser: Topping: 200 g 	Kokesjokolade 15	Muffinsformer Suksesskrem:  1 dl	Kremfløte 125 g 	Sukker 4 	Eggeplommer 1	Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g 	Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g 	Mandler 500 g 	Sukker  7	Eggehviter
3 Mandelbunn:
– Sett stekeovnen på 170 grader
– Mal mandler
– Rør dem sammen med halvparten av sukkeret
– Rør inn eggehviten med resten av sukkeret
– Tilsett eggehviten litt etter litt til mandlene
– Massen skal være bløt men ikke for flytende
– Fyll en sprøytepose med 0,5-1 cm åpning
– Legg bakepapir på et stekebrett
– Sprøyt ut pletter som er ca 3 cm i diameter
(eller så stor som toppen av formen)
– Stekes midt i ovnen, i ca. 10 min. til de er gylden
– Avkjøles på rist
Suksessmakroner (etter oppskrift fra Baker Brun) Ingredienser: Topping: 200 g Kokesjokolade 15 Muffinsformer Suksesskrem: 1 dl Kremfløte 125 g Sukker 4 Eggeplommer 1 Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g Mandler 500 g Sukker 7 Eggehviter

Jeg må ha gjort noe feil når jeg laget mandelbunnene, for mine ville ikke holde formen – de bare fløt ut under stekingen. Det gjorde strengt tatt ikke så mye, for jeg stakk bare ut nye bunner da de var avkjølt. Grunnen til at de fløt ut kan være strekpunktet: «- Rør inn eggehviten med resten av sukkeret», Her rørte jeg bare sammen eggehvite og sukker, neste gang jeg baker disse makronene tror jeg at jeg skal forsøke å piske eggehviter og sukker til marengs først. – Da blir deigen stivere og antagelig vil den holde formen bedre. – Men det får bli neste gang. Denne gangen er jeg stort sett fornøyd med resultatet!

4 Montering:  
– Fyll de avkjølte sjokoladeformene
med den avkjølte suksesskremen
– Legg på mandelbunn
– Sett i kjøleskap i en time
– Løs den forsiktig fra formen og server
Suksessmakroner (etter oppskrift fra Baker Brun) Ingredienser: Topping: 200 g 	Kokesjokolade 15	Muffinsformer Suksesskrem:  1 dl	Kremfløte 125 g 	Sukker 4 	Eggeplommer 1	Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g 	Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g 	Mandler 500 g 	Sukker  7	Eggehviter

Selv om bunnen ikke ble helt slik de skulle, er jeg godt fornøyd med resultatet! Kaffegjestene gjorde rent bord. De kunne ikke skryte nok av sukessmakronene, og gav seg ikke før de fikk en kopi av oppskriften, selv om jeg sa at oppskriften ville komme på bloggen i dag. Så strengt tatt må jeg si at suksessmakronene gjorde suksess …

Så tusen takk Baker Brun for nok en fantastisk oppskrift!

Suksessmakroner (etter oppskrift fra Baker Brun) Ingredienser: Topping: 200 g Kokesjokolade 15 Muffinsformer Suksesskrem: 1 dl Kremfløte 125 g Sukker 4 Eggeplommer 1 Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) 150 g Smør (ekte) Mandelbunn: 500 g Mandler 500 g Sukker 7 Eggehviter

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s