Reker er alltid godt, spesielt på sommeren. Ved å legge opp alle ingrediensene til et rekesmørbrød på et fat, ser det både vakkert og fristende ut. Fordelen med å server rekene slik er at alle selv kan velge hva de vil ha på rekesmørbrødet sitt.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 3 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
| 500 gr | Reker (ferske) |
| 1 | Avokado |
| 1/2 | Agurk |
| 1 pose | Salatblader |
| 10 | Cherrytomater |
| 1 | Sitron |
| 2 | Egg (kokte) |
| ½ | Rødløk |
| 1 | Loff |
| Smør, majones |
Slik gjør du:
| 1. Rensk rekene |
| 2. Skyll grønsakene |
| 3. Del sitronen i to – Skjær den ene delen i tynne skiver |
| 4. Skjær løk i tynne strimler og – Press over litt sitronsaft |
| 5. Skrell og skjær avokadoen i tynne strimler, – Press over litt sitronsaft slik at den blir ikke mørk |
| 6. Skjær eggene i skiver (bruk eggedeler) |
| 7. Legg rekene på midten av fatet, – Dander salatblad, egg og grønnsaker rund rekene |
| 8. Serveres med loff, smør og majones |

