Sommerlunsj med Aspik, og påbegynt oppussing av kammerset

Da har vi faktisk kommet godt i gang med oppussingen av kammerset. Ja, godt, og godt? Vi har valgt farger til vegger, tak og skapdører. Det blir lilla, og det blir skikkelig flott! I tillegg til å velge fargene har vi begynt å male skapdører, samt det av inventaret som skal males. Jeg tror at sluttresultatet blir veldig bra. Midt oppe i alle oppussingen hadde vi gjester til lunsj i går. Ikke for det, det er alltid hyggelig med besøk av gode venner. Hva vi serverte? Menyen vil faktisk komme sakte, men sikkert, på bloggen denne uka – bare gled deg, det er mye godt! Allerede i dag starter vi opp med oppskriften på Aspik, som er en”høydare” på et hvert lunsjbord spør du meg.

For å hoppe rett til oppskriften på Aspik, TRYKK HER

Da har vi begynt å male skapdører og inventar

Sommerlunsj med ASPIK

Hva er vel hyggeligere enn å ha gode venner over til en stille og rolig lunsj, med god mat og god drikke, på en dag i ferien. God tid, mye mat og hyggelig prat. Det må være toppen på sommerlykke!

Aspik eller kabaret Ingredienser: 1 pk Aspik (lys) 3 Egg 1 pk Fiskeboller (små) ½ pk Grønnsaksblanding (am.) 1 bx Reker
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 -6  15 min. + 4 timer Enkel

Ingredienser:

1 pk Aspik ( Lys buljong Aspik gelé )
3 Egg
1 pk Fiskeboller (små)
½ pk Grønnsaksblanding (amerikansk)
1 bx Reker
Aspik eller kabaret Ingredienser: 1 pk Aspik (lys) 3 Egg 1 pk Fiskeboller (små) ½ pk Grønnsaksblanding (am.) 1 bx Reker

Slik gjør du:

1 Mål opp vannet som skal i Aspiken
– Hell halvparten i en kasserolle og kok opp
– Løs opp Aspikpulveret
– Tilsett det den andre halvdelen av vannet
2 Hell litt aspik i bunnen av en brødform
(det skal dekke bunnen ca ¼ – ½ cm)
– Sett formen i kjøleskapet så aspiken stivner
2 Kok egg
Hardkokte (ca. 10 min.)
– Skrell og del med eggedeler
3 Gi den grønnsakene et raskt oppkok
– Hell av vannet
4 Hell laken av rekene, eller
Skrell dem hvis du bruker ferske
5 Montering:
– Ta formen ut av kjøleskapet
– Legg noen pene eggeskiver og reker
i bunnen av formen
(oppå den stivnete aspiken)
Dette blir toppen når du snur aspiken på et fat
– Bland sammen de øvrige ingrediensene, og
– Fordel dem i formen
– Hell over aspiken
– Sett den i kjøleskapet til den stivner
6 Servering:
– Dypp formen i varmt vann i noen sekunder
– Snu den på serveringsfat
– Pynt om du ønsker, men
Den er ganske dekorativ i seg selv  
Aspik eller kabaret  Ingredienser:  1 pk	Aspik (lys) 3	Egg 1 pk	Fiskeboller (små) ½ pk	Grønnsaksblanding (am.) 1 bx	Reker

Tips! Du kan godt lage denne dagen før du skal servere den

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s