Utfordringen 2019: Jordbærkake

I går koste jeg meg skikkelig, først med å bake Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (side 88). Etterpå med å smake på den. Ja, det ble vel ikke bare med å smake, for selv om vi bare var seks personer som egentlig var ganske mette etter middagen, forsvant nesten hele kaka! Den var utrolig god, og vi var alle skjønt enige i at dette må være den ultimate sommerkaken.

Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun på blå duk Ingredienser: 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 2 timer Enkel

Ingredienser

Bunn

4 Egg
2 dl Sukker
1 dl Hvetemel
1 dl Potetmel
1 ts Bakepulver

Fyll og pynt

½ porsjon Vaniljekrem, for oppskrift trykk HER
3 dl Kremfløte
  Friske jordbær
1 pk Gelé (jordbærsmak)
  Skivede mandler

Tips! Du kan bruke ferdiglaget vaniljekrem, hvis du heller ønsker det.

Bilde til venstre: Den ferdig stekte kakebunnen og ferske jordbær. Bildet øverst til høyre: Husk å dynke godt! (kakebunnen delt i to, klar for montering. Bildet nederst til høyre: Ferdig pyntet Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun, klar til servering.

Slik gjør du:

1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis
3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og
– Vend det forsiktig inn i eggedosisen
4 Hell røren i springformen, og
– Settes inn i kald ovn
– Slå oven på 160 grader
– Stek i ca. 45 min.
5 Avkjøles på ist
6 Lag vaniljekremen og avkjøl den
– Lag gelen
(bruk bare havemengden med vann, og avkjøl den)
7 Pisk fløten til krem
8 Bland ⅔ av kremen med vaniljekremen
9 Montering:
– Del kakebunnen i to
– Legg bunnen i springformen
– Smør over vaniljekrem
– Legg toppen over
– Legg på jordbær
– Fyll over halvstivnet gelé
– Sett i kjøleskap til gelén stiver
10 Ta kaka ut av formen og over på et kakefat
– Smør krem langs kanten, og
– «Klapp» på mandelskiver
– Pynt eventuelt med en kremremse langs kanten
Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun på blå duk Ingredienser: 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver

På side 88 i Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” står det “Jordbærkake. Sommerfavoritten. Denne kaken smaker av sol og sommer.” jeg er helt enig i tillegg til at jordbærkaka ble utrolig fin og dekorativ, smakte den faktisk sommer! – Det er helt sant.! Så, nok en gang; Tusen takk Baker Brun for en fantastisk oppskrift!

Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun på blå duk Ingredienser: 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver
Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s