Rømmegrøt er skikkelig godt, servert med smør, sukker og kanel, og gjerne spekemat og potetsalat som grøtpinne.


| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 15 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 5 dl | Seterrømme |
| 2 dl | Hvetemel |
| 5 dl | H-melk |
| 1 ts | Salt |

Slik gjør du:
| 1 La rømme koke under lokk i ca. 2 minutter – Dryss i halvparten av melet, NB! Rør hele tiden. |
| 2 Når det begynner å piple frem smør, – Bruk en spiseskje for å ta ut smøret – Hold smøret varmt til servering |
| 3. Dryss i resten av melet, og – Rør godt – Spe med melken mens du rører, og – Til grøten er jevn og passe tykk – Smak til med salt like før servering. |
Tips! Hvis det er vanskelig å røre ut melet i rømmen, kan du bruke en stavmikser for å få grøten helt glatt.
| 4. Server med sukker, kanel, det varme smøret, og – Gjerne med et fat spekemat som grøtpinne |
NB! Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne. Spe da med mer melk til passe konsistens.

