Dette er farmors oppskrift på drømmekake. Det er en saftig og god kake med karamellisert kokostopping. Skikkelig god er den! Som barn, bare elsket jeg denne kaken. Jeg spurte henne en gang hvorfor den het drømmekake, og hun svarte: “Det er fordi du sover og drømmer så godt når du har spist denne kaken. Den jager bort alle vonde drømmer, og etterlater bare de fine“. Om det er sant, eller om hun bare svarte dette fordi jeg var liten, og vi spiste nettopp denne kaken til kveldsmat, – Ja, det vet jeg ikke, men det var iallefall en god forklaring, og jeg tenker på den og henne den dag i dag, når jeg spiser denne kaken.

Ingredienser:
4 | Egg |
200 g | Sukker |
250 g | Hvetemel |
3 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
50 g | Margarin |
2 dl | Melk |
Kokostopping:
100 g | Margarin |
125 g | Kokos |
175 g | Sukker (brunt) |
½ dl | Melk |
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 °C |
2. Pisk egg og sukker lyst og luftig |
3. Sikt og vend inn mel, bakepulver og vaniljesukker |
4. Varm opp melk og smør (40 °C) |
– Hell blandingen forsiktig i de andre ingredienser |
– Rør deigen forsiktig til den er flytende og uten klumper |
5. Hell deigen i en smurt og melet form (ca. 25 cm eller 22X30 cm) |
6. Stekes i 20-25 minutter (til en strikkepinne kan stikkes i den uten at deig henger igjen) |
7. Når kaken er nesten ferdig lages toppingen: – Ha alle ingredienser i en kjele – Varm opp under omrøring |
8. Toppingen fordeles på den ferdig stekte kaken |
9. Sett ovnen på 225 °C, og – Stek videre i 5 minutter til |
