Frokostmuffins er en skikkelig frokostfavoritt

I dag laget jeg disse muffinsene til frokost. – Vi spiser dem så og si rett fra ovnen, sammen med smør, syltetøy eller honning. Det var skikkelig godt. Vi trengte litt ekstra energi i dag, for det er lørdag og husvask. Ikke akkurat det artigste her i verden, men det går bedre med en god frokost i magen. I morgen er det grillparty med et dusin gjester, her i huset. Jeg krysser fingrene å håper på fint vær. Ja, om ikke sol og 25 grader, så i alle fall oppholdsvær. I neste uke vil trolig oppskriftene og bildene fra menyen bli lagt ut på bloggen.

Frokostmuffins Ingredienser 75 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver ½ ts Natron 50 g Sukker 1 dl Appelsinjuice 1 dl Melk 1 Egg
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
12 25 min Enkel

Ingredienser:

75 g Smør
250 g Hvetemel
2 ts Bakepulver
½ ts Natron
50 g Sukker
1 dl Appelsinjuice
1 dl Melk
1 Egg

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200°C
2 Smelt smør (og sett det til side)
3 Bland alt det tørre i en bakebolle
4 Mål opp melk og appelsinjuice,
– Pisk inn egget, og
– Det avkjølte smeltede smøret
5 Hell de våte ingrediensene i de tørre, og
– Rør lett sammen
(røren blir full av klumper, men det er slik den skal være.
Trikset med muffins er at det ikke må jobbes for mye med røren)
6 Fyll røren i 12 muffinsformer
(som står i et muffinsbrett)
7 Stekes i ca. 20 minutter
8 Spises lunke med smør og syltetøy eller honning
Frokostmuffins Ingredienser 75 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver ½ ts Natron 50 g Sukker 1 dl Appelsinjuice 1 dl Melk 1 Egg
Nystekte frokostmuffins med jordbærsyltetøy – NAM

Leave a comment