Tante Ingrids sjokoladekake, og overraskelselunsjens kakebord

Da jeg og min søster Ingrid begynte å planlegge overraskelselunsjen for mine foreldre, hadde vi ikke tenkt så mye på menyen generelt eller på kaker spesielt. MEN da min (yndings)tante som også heter Ingrid, spurte om vi ville ha hjelp til noe, svarte jeg og min søster i kor: «SJOKOLADEKAKE, kan du ikke bake sjokoladekaken din?» For min tante Ingrid baker verden beste sjokoladekake – det er det absolutt ingen tvil om. Da vi var barn håpet vi alltid at hun bakte denne kaken – det var uten tvil det aller beste vi visste. – Og det er verdens beste sjokoladekake. Derfor ble jeg skikkelig glad både for at hun bakte den til mamma og pappa, og for at hun gav meg lov til å legge ut oppskriften på bloggen. Tusen takk Tante Ingrid!

For å hoppe rett til oppskriften på Tante Ingrids sjokoladekake, TRYKK HER

Tante Ingrids Sjokoladekake Ingredienser: Bunn: 125 g Smør 250 g Sukker 2 Egg 4 ts Bakepulver 1 ss Kakao 300 g Hvetemel Fyll & Topping: 4 ss Smør 300 g Melis 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker 3 ss Kaffe (sterk)
Tante Ingrids Sjokoladekake – Verdens beste sjokoladekake 🙂

Tante Ingrids sjokoladekake

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
  1 kake   90 min. Enkel

Ingredienser:

Bunn:

125 g Smør
250 g Sukker
2 Egg
4 ts Bakepulver
1 ss Kakao
300 g Hvetemel

Fyll & Topping:

4 ss Smør
300 g Melis
1 ss  Kakao
1 ts Vaniljesukker
3 ss Kaffe (sterk)

Slik gjør du:

1 Sett Stekeovnen på 180 grader
– Ha bakepapir i bunnen av ei rund form, og
– Smør forma godt (24 cm)
2 Smelt og avkjøl smøret
3 Pisk egg og sukker til eggedosis
– Vend forsiktig inn de resterende ingrediensen, og
– Hell røren i kakeformen
4 Stek kaken i ca. 45 min.
5 Avkjøl kaken helt
6 Lag sjokoladefyllet:
– Rør smør, vaniljesukker og melis hvit og luftig
– Tilsett kakaopulver og kaffe, og
– Rør godt sammen
7 Monter kaken:
– Del kaken i 2 (3) deler
– Dynk med litt melk
– Legg bunnen på et kakefat
– Smør over smørkrem
– Legg på neste lag
– Smør over smørkrem
– Legg på toppen og
– Dekorer med sjokoladekrem
– Pynt etter eget ønske
Tante Ingrids Sjokoladekake Ingredienser: Bunn: 125 g Smør 250 g Sukker 2 Egg 4 ts Bakepulver 1 ss Kakao 300 g Hvetemel Fyll & Topping: 4 ss Smør 300 g Melis 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker 3 ss Kaffe (sterk)
Overraskelselunsjens minikakebord: Tante Ingrids sjokoladekake , Hvit dame og bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun

Så med tante Ingrids sjokoladekake, er oppskriftene på alle kakene fra overraskelselunsjen for mine foreldre lagt ut på bloggen. Hvis du ønsker oppskriften, kan du enten bruke menyen på bloggen eller trykke på linken ved siden bildene nedenfor:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s